logo
RECEPT

Simpele en slanke octopussalade zoals op Malta

Simpele en slanke octopus salade zoals op Malta
INGREDIËNTEN

Het geheim van lekkere octopus? Kook ‘m eerst in vocht zodat het vlees zachtjes gaart. Daarna kun je de octopus in stukken snijden en eten als een salade, of bijvoorbeeld grillen. Vraag je visboer om de inktvis vast schoon te maken, of kijk goed af hoe hij het doet zodat je het daarna thuis kunt kopiëren. Ik at de lekkerste octopussalade aller tijden op Malta, en dit is mijn poging om ‘m na te maken. Dat is niet helemaal gelukt, maar wel bijna. 

Simpele en slanke octopus salade zoals op Malta

Bereidingswijze octopussalade

Voor 4 porties als lunch of bijgerecht

Breng een pan met water aan de kook, met daarin een fikse snuf zout en wat stengels verse peterselie. Doe de schoongemaakte octopus in de pan en laat op een laag vuur minimaal een uur zachtjes pruttelen en stoven.

Haal de octopus voorzichtig uit de pan, check of het vlees zacht is geworden, en laat afkoelen.

Maak intussen de dressing van de olijfolie, gesnipperde knoflook, fijn gehakte verse munt en verse peterselie.

Snijd de octopus in stukken en hussel die door de dressing. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Serveer met olijven, kappertjes en wat partjes limoen.

Smullen!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties