logo
RECEPT

Skinny bananensplit als ontbijt

alpro mild & creamy
INGREDIËNTEN

Eat plants, not animals. Want waarom zou je dierlijke producten gebruiken als je ook plantaardige variaties kunt kiezen? Als echte kwark en smoothie lover grijp ik al jaren regelmatig naar noten- of rijstdrinks of plantaardige variaties op yoghurt – vaak vind ik die nog lekkerder dan de dierlijke versie. Zo’n plantaardige variatie bevat vaak lekker weinig verzadigde vetten, maar wél plantaardige eiwitten – en die laatste geven je een verzadigd gevoel. Ideaal dus voor het ontbijt; dan red je het tenminste tot de lunch zonder hysterisch te gaan snaaien.

Volgens mijn ontbijtfilosofie moet elke ochtendmaaltijd eruit zien als een taartje, maar wél makkelijk en snel klaar zijn. ’s Ochtends vroeg heb je immers meer te doen. Voor deze super simpele bananensplit versierde ik een banaan met Alpro Mild & Creamy (de Naturel Ongezoet variant) en een heleboel toppings. Ik gebruik wel vaker producten van Alpro, maar deze Mild & Creamy had ik nog niet eerder geprobeerd. Mild & Creamy is een plantaardige variatie op yoghurt. Overigens heb ik even nagevraagd hoe het zit met suikers in sommige producten van Alpro, omdat ik het liefst producten met zo min mogelijk suiker gebruik, maar ook weer geen ongezoete amandeldrink blief omdat dat niet echt lekker is om zo uit een glas te drinken als je ’t mij vraagt – hoewel het wel weer prima smaakt in havermout of in een smoothie, dat wel. In de Naturel Ongezoet zitten geen toegevoegde suikers of zoetstoffen, wat betekent dat er maximaal 0,5 gram suikers per 100 gram of milliliter in zit. Gelukkig is de smaak heerlijk romig, en echte zoetekauwen (zoals ik) kunnen er natuurlijk gewoon zelf een drupje honing aan toevoegen. Fijne aan ongezoete producten is dat je zelf in de hand hebt hoeveel zoetigheid je toevoegt; dan voeg je bijna altijd minder toe dan wanneer de zoetigheid er standaard in zit.

Meer weten over de visie van Alpro op suikers? Klik hier.

Skinny bananensplit als ontbijt

Winactie

Met dit recept maak je één ontbijtportie, maar je kunt de hoeveelheden natuurlijk makkelijk verdubbelen voor twee porties. Zelf een beter idee? Dan daag ik je uit om een foto te uploaden op Instagram van jouw Alpro Mild & Creamy ontbijtje, onder vermelding van de hashtags #alpronista #mymildandcreamy #foodnessnl (zodat ik je foto terug kan vinden). Samen met Alpro kies ik één winnaar, die één van de 9 ontbijtsets van House Doctor & Nordicliving.be wint!
(Kijk hier voor de actievoorwaarden. De winactie loopt tot 12 juni.)

Ik mocht een blogger aandragen die ik uit mocht dagen om ook een Alpro Mild & Creamy ontbijtje te maken, en toen moest ik meteen denken aan mijn sportguru Anne (van Fannetiek.nl). Deze heldin is dan wel mijn meerdere in de sportschool, maar in de keuken ben ik (hopelijk) de baas. Kortom, ik ben benieuwd of ze mij weet te verslaan met haar creatie!

alpro mild & creamy

Bereidingswijze skinny bananensplit

Snijd de banaan in de lengte door midden.

Schenk de Alpro Mild & Creamy erover.

Verdeel de aardbeien, bijenpollen, noten en cacao nibs over de banaan.

Maak eventueel af met een drupje honing.

Enjoy!

Skinny bananensplit als ontbijt

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties