logo
RECEPT

Skinny carrot cake: mug cake met wortel

250815162405optimelimage.jpg
INGREDIËNTEN
Ter garnering

Mijn naam is Claartje, en ik ben mug cake verslaafd. Gemiddeld ontbijt ik zo’n 3 keer per week met een mug cake, en daarnaast komt hij ook vaak nog een keer terug als avond snack of tussendoortje. Wat wil je ook, met zo’n gerechtje dat binnen 5 minuten klaar is en volgens mijn spelregels in de categorie ‘verantwoord’ valt? Met dit recept maak je één mug cake, goed als ontbijt voor één persoon.

 

mug cake, carrot cake, worteltaart, havermout, ontbijt, gezond, optimel, kwark, slank, skinny

 

Elk recept varieer ik weer een beetje, ditmaal door een scheut Optimel vanilleyoghurt (ik gebruikte smaakvariant perzik-vanille) toe te voegen. De meningen over Optimel zijn verdeeld, en zelf ben ik niet per se voor of tegen. Het hangt er, zoals in zoveel gevallen geldt, vooral vanaf wat je zelf belangrijk vindt. Wil je graag afvallen en let je daarom op je calorie-inname, dan is Optimel een slanke keuze die voor veel mensen lekker zoet en toch vullend is. Er worden bovendien extra voedingsstoffen aan toegevoegd (B2, B6, B12, calcium). Vind je het belangrijker dat je voeding natuurlijk is, zonder kunstmatige toevoegingen en ingrediënten die in een fabriek worden gemaakt, dan is Optimel geen geslaagde keuze. Stoffen als gemodificeerd maiszetmeel, aroma, kleurstoffen, acesulfaam-K (een zoetstof) groeien nu eenmaal niet in de natuur. Liever geen Optimel gebruiken? Voeg dan 2 eetlepels gewone kwark toe, of bijvoorbeeld een lepel gepureerde appel. Meer werk, maar minstens zo lekker! 

Meng alle ingrediënten voor de mug cake door elkaar. Zelf doe ik het meestal in de blender, maar je kunt ook een staafmixer gebruiken, of goed prakken en klutsen met een vork. Hoe fijner je de wortel raspt, hoe fijner de structuur van je mug cake wordt. Houd je juist wel van grovere stukken, rasp de wortel dan minder fijn.

 

Vet een kopje in met kokosolie.

 

Giet het beslag in het kopje en bak je mug cake 1 minuut en 30 seconden in de magnetron (900 Watt). Check of het binnenste al goed is; als het nog vloeibaar is moet je de mug cake nog 10 of 20 seconden langer laten garen.

 

Schep de vanillekwark erover. Klaar!

 

Liever niet in de magnetron? Zet je kopje dan in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. Na 20-25 minuten is je mug cake klaar. 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties