logo
RECEPT

Skinny cheesecake in a glass: parfait met rood fruit en crunchy Bolletje Ontbijtgranen

Skinny cheesecake in a glass: parfait met rood fruit en crunchy ontbijtgranen

Ja, ik eet dit het liefst als ontbijt. Ja, ik eet dit uit een wijnglas. Kan gewoon! Maar goed, als je erop stáát mag je deze cheesecake in a glass ook als dessert serveren. Dat kan ik je natuurlijk niet verbieden. Zure / saaie mensen zullen nu waarschijnlijk roepen dat kwark met muesli helemaal geen cheesecake is, maar dat is onzin. Wie graag een feestje maakt van het leven serveert namelijk geen kwark met muesli, maar skinny cheesecake in a glass – alleen dan een tikje gezonder dan normale cheesecake. En wie houdt er nu niet van feestjes?

Skinny cheesecake in a glass: parfait met rood fruit en crunchy ontbijtgranenSkinny cheesecake in a glass: parfait met rood fruit en crunchy ontbijtgranen

De oplettende lezer heeft waarschijnlijk gezien dat ik vaker werk met de nieuwe krokante ontbijtgranen van Bolletje. Dat klopt! Ik ben door het merk gevraagd om de vernieuwde Krokante Ontbijtgranen uit te proberen en te keuren – er zit namelijk minder suiker in dan in de meeste ontbijtgranen – en een aantal ontbijtrecepten te bedenken. Dat minder suiker verhaal is natuurlijk top, maar het betekent gelukkig niet dat het nu niet meer knapperig is. Om dat zo te houden zit er nog steeds wel iéts van een zoetmaker in, daar moeten we ook duidelijk over zijn. In de variant Krokante Ontbijtgranen Zonnebloem- en Pompoenpitten die ik in dit recept gebruik zit bijvoorbeeld dadelpuree om de boel een licht zoetje te geven. Ik ben persoonlijk niet tégen zoetmakers, ik ben alleen tegen de mierzoete eenheidsworst waartoe veel voorverpakte producten tegenwoordig behoren. Dan vind ik het aan te prijzen dat fabrikanten daar alternatieven voor bedenken. met minder suiker. Dus, Bolletje, jullie zijn best lekker bezig.

Pssst: Probeer ook deze energierepen die ik maakte met ontbijtgranen, of mijn recept voor de simpelste appel crumble op aarde!

Skinny cheesecake in a glass: parfait met rood fruit en crunchy ontbijtgranen

Bereidingswijze cheesecake in a jar

(voor 2 porties als ontbijt)

Roer de kwark los met het vanille-extract.

Verdeel 1/3 van de kwark over twee wijnglazen.

Verdeel de helft van het fruit over de twee wijnglazen – wie durft voegt hier dus ook een fijn gesneden en gekookte rode biet aan toe!

Strooi de helft van de Bolletje Krokante Ontbijtgranen over het fruit.

Herhaal met opnieuw een laag kwark, fruit / bietjes, ontbijtgranen.

Maak af met de laatste kwark.

Verdeel tot slot de hazelnoten over je ontbijt, voeg wat losse aardbeien of frambozen toe, strooi er nog wat kokosschaafsel of andere versieringen over, et voila!

Skinny cheesecake in a glass: parfait met rood fruit en crunchy ontbijtgranen

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. –

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties