logo
RECEPT

Skinny pasta carbonara à la Healthyfans

231115193925carbonaraimage.png
INGREDIËNTEN
Voor de saus

Het recept voor deze magere pasta carbonara is eigenlijk van Jamie Oliver, maar ik stuitte erop toen Healthyfans het maakte. Oh boy, wat ziet dat er goed uit! Dit recept is slanker dan normale pasta carbonara omdat je magere yoghurt gebruikt in plaats van room. Omdat je groenten toevoegt (hallo doperwten!) zitten er bovendien meer voedingsstoffen in. Om het nog slanker te maken kun je het ontbijtspek natuurlijk het beste weglaten, maar dat is wat mij betreft zo onlosmakelijk verbonden met pasta carbonara dat dat geen optie is.

Gebruik altijd het liefst volkoren pasta, omdat dat meer voedingsstoffen en vezels bevat dan witte pasta. In volkoren producten is namelijk de volledige graankorrel gebruikt, en juist in het vliesje van de graankorrel zitten de meeste voedingsstoffen (en vezels)! De hoeveelheden in dit recept zijn goed voor 2 personen als hoofdgerecht.

Tip: Bekijk ook mijn 5x favoriete gezonde pasta recepten!

Bereidingswijze skinny carbonara

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vlak voordat je de pasta in het kokende water giet, blancheer je echter eerst de doperwten kort. Dit doe je heel makkelijk door de doperwten in een zeef te doen, en die in het hete water te hangen voor een halve minuut. Houd de doperwten apart.

Maak een saus van de erwten, knoflook, basilicum, Parmezaanse kaas en het sap van de citroen. Je kunt het mengen in een staafmixer, vijzel of keukenmachine.

Bak in een droge koekenpan de amandelen kort, tot ze beginnen te verkleuren. Hak indien gewenst nog wat fijner.

Snijd de plak spek in kleine stukjes, en bak die uit tot ze krokant en knapperig zijn. Schep nu de doperwtensaus in de pan, in het bakvet van de spekjes – dat heeft namelijk heel veel smaak. Roer even door.

Als je pasta gaar is giet je hem af, maar bewaar een kopje van het kookvocht. Meng de yoghurt en het ei door elkaar, en schep dat mengsel door de warme pasta. Schep hier ook de doperwtensaus doorheen. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe, zodat de pasta goed smeuiig is.

Garneer de pasta met het amandelschaafsel en de spekjes. Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties