logo
RECEPT

Skinny versie ‘Crepe Picarde’: Boekweitpannenkoek met paddestoelen en roomkaas

Crepe Picarde: Pannenkoek met ham, paddestoelen en roomkaas (maar dan slanker)
INGREDIËNTEN

Het liefst maak ik ‘healthified’ versies van niet zo bijster gezonde gerechten, door het gehalte aan verzadigde vetten en geraffineerde suikers omlaag te brengen. In Noord-Frankrijk at ik in de briljant leuke stad Amiens een crepe picarde – typisch voor de streek – gevuld met ham en paddenstoelen en drijvend in een shitload aan room. Oh, en met een berg kaas erover. LEKKER, maar niet heel erg verantwoord. Ik bakte een pannenkoek van boekweitmeel, verving de room door roomkaas light (Philadelphia, om precies te zijn), en de kaas door Hüttenkäse. Dit recept is goed voor één persoon als flinke lunch of als avondmaaltijd.

Meer lezen over Frankrijk? Bekijk ook mijn artikel met 5 culinaire hotspots in Noord-Frankrijk, en het recept voor een fantastische zalmburger.

Pssst: het recept voor boekweitpannenkoeken vind je hier!

Crepe Picarde: Pannenkoek met ham, paddestoelen en roomkaas (maar dan slanker)

Bereidingswijze crepe picarde

Maak twee boekweitpannenkoeken volgens dit recept.

Snijd de champignons in plakjes. Bak ze samen met de 2 eetlepels roomkaas in een koekenpan. Voeg 2 eetlepels water toe en roer door, zodat je een roomsausje krijgt.

Beleg de pannenkoeken allebei met 2 plakjes kipfilet. Verdeel het champignonmengsel erover.

Rol de pannenkoeken dicht. Verdeel de Hüttenkäse erover. Grill 5 minuutjes in de oven.

Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de basilicum erover.

Enjoy!

Crepe Picarde: Pannenkoek met ham, paddestoelen en roomkaas (maar dan slanker)

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord