logo
RECEPT

Slank kerstdessert: kerstboompjes van watermeloen

Slank kerstdessert: kerstboompjes van watermeloen
INGREDIËNTEN

Hoé schattig is dit? Mocht je nog een slank dessert zoeken voor het kerstmenu: look no further. Van watermeloen snijd je namelijk deze super schattige kerstboompjes. Een drupje glazuur erover als kerstslinger, et voila. Natuurlijk kun je ook voor ander fruit kiezen, maar watermeloen heeft die mooie rood-groen kleurencombinatie waar ik persoonlijk erg lekker op ga. Tip: verstuif een beetje poedersuiker over je kerstlandschap met een zeef, dat geeft een heel tof sneeuw-achtig effect!

Zoals ik in de video voordoe kun je glazuur het beste met een spuitzak op de watermeloen spuiten. Je kunt ‘professionele’ spuitzakken gebruiken, maar een gewoon boterhamzakje werkt ook prima. Knijp de glazuur naar één punt en knip vervolgens met een schaar het uiterste puntje van je zak af. Hoe groter het puntje dat je afknipt, hoe groter je glazuurlijn. Maak eerst een oefenrondje: kies de minst goed gelukte watermeloenkerstboom en versier die, zodat je het een beetje in de vingers krijgt. Dan kan de rest niet meer misgaan!

Uiteraard kun je zelf kiezen of je kerstlandschapjes met roomijs serveert, of niet. Zonder ijs is slanker, maar goed, het is kerst. Gezond eten doen we wel weer in 2017. Oh, en als je die mega vrolijke messen leuk vindt die ik gebruik in de video: die zijn van Zyliss en je kunt er nu voor sparen als je tankt bij ESSO! Kijk voor meer informatie op Esso.nl/Zyliss.

Slank kerstdessert: kerstboompjes van watermeloen

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties