logo
RECEPT

Slanke eenpersoonsmaaltijd: Zalm met venkel-sinaasappelsalade

310714144009zalmimage.jpg
INGREDIËNTEN

Dagen dat je voor jezelf kookt zijn voor veel mensen een reden om een diepvriespizza uit de ijskast te trekken. Om je inspiratie te bieden komen er geregeld eenpersoonsmaaltijden voorbij op Foodness, zodat je ook snel en makkelijk iets écht lekkers voor jezelf op tafel kunt zetten. Zoals een stukje gebakken zalmfilet met venkel-sinaasappelsalade. Zo lekker dat je geheid nog een keer wil maken als er vrienden komen eten. Dan doe je de ingrediënten natuurlijk gewoon keer drie, of vier, of zestien.

 

Je kunt bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes serveren bij dit gerecht, maar zelf vind ik het zo ook prima. Blijft er nog ruimte over voor een toetje! Wat dacht je van karamel-chocolade slices?

Verhit een scheut kokos- of olijfolie in een koekenpan. Snijd de ansjovis in stukjes en bak ze in de olie tot ze ’smelten’. Het is niet erg als niet alles oplost in de olie, maar de visjes moeten wel uiteenvallen in kleine stukjes; een beetje prakken met een pollepel helpt daarbij. Voeg de venkel toe en bak een minuut 10 tot de venkel beetgaar is. 

 

Snijd intussen de sinaasappelpartjes uit. In deze video doe ik voor hoe het moet! Je hebt maar van de helft van de sinaasappel partjes nodig, de andere helft knijp je uit boven een glas voor het sap.

 

 

Giet het sinaasappelsap na 10 minuten bakken bij de venkel. Laat een minuutje pruttelen en voeg dan ook de sinaasappelpartjes toe. Draai het vuur laag en laat heel zachtjes sudderen terwijl je zalm bakt.

 

Bestrijk de zalm met een klein beetje olijfolie en bestrooi allebei de kanten met zout en peper. Bak de zalmmoot in 8-12 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de moot. Idealiter is de vis van binnen nog glazig, zoals je op de foto ziet.

 

Serveer eventueel met wat groene toefjes loof van de venkelknol. Eet smakelijk!

 

zalm, een persoon, slank, koolhydraatarm, dieet, salade, venkel

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties