logo
RECEPT

Slanke Italiaanse groenteschotel met linzen, paksoi en courgette

groenteschotel
INGREDIËNTEN
Voor de groenteschotel

Dat sommige mensen ‘geen groente lusten’, dat vind ik de grootste onzin die er is. Dat betekent gewoon dat je nog nooit goed beréide groenten hebt gegeten, want er zijn zoveel soorten groenten dat je makkelijk een jaar lang iedere dag andere soorten groenten zou kunnen eten.

Het liefst zorg ik ervoor dat al mijn gerechten uit 80% groente bestaan. Daarom is deze groenteschotel van Robin van Three Girls One Kitchen ook zo’n heerlijk recept. Het is een heerlijke kruidige groenteschotel van paksoi, courgette, champignons en linzen met een vleugje Italië. Ook een goede manier om meer peulvruchten in je eten te verwerken! Je kunt er zelf voor kiezen om er rijst of pasta bij te serveren, maar dat hoeft niet per se. Deze groenteschotel is voor 2 personen en kan gemakkelijk verveelvoudigd worden.

groenteschotel met linzen en paksoi

Nodig voor dit recept

Linzen, 300 gram
Ui, 1 stuk
Knoflook, 1 teentje
Olijfolie, 1 theelepel (of kokosolie)
Courgette, 1 stuk
Champignons, 100 gram
Tomatenpuree, 1 eetlepel
Paksoi, 1 stuk
Italiaanse kruiden, 2 eetlepels
Bouillon(blokje), 1 theelepel / 1/4 blokje
Kurkumapoeder, snufje
Edelgistvlokken, 2 eetlepels

Bereidingswijze groenteschotel

  1. Breng water aan de kook en kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet het apart.
  2. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een koekenpan met 1 theelepel olijfolie/kokosolie en bak de ui en knoflook op een zacht vuurtje.
  3. Snijd de champignons en courgette in stukken van 1 centimeter en de paksoi in dunne reepjes.
  4. Voeg de champignons en courgette toe aan ui en knoflook en laat dit rustig meebakken. Voeg 100 milliliter water toe aan de pan en voeg dan de tomatenpuree, kurkuma, Italiaanse kruiden en het bouillonpoeder toe. Laat het geheel in 15 minuten gaar sudderen.
  5. Voeg hierna de reepjes paksoi en de gekookte linzen aan het de groente en laat dit 5 minuten koken.
  6. Serveer de groenteschotel op de borden met eventueel wat rijst en strooi er wat edelgistvlokken (of Parmezaanse kaas – dan is het alleen niet meer vegan / lactosevrij) overheen.

 

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties