logo
RECEPT

Slanke paddenstoelensoep met een scheutje (soja)room

Slanke paddenstoelensoep met een scheutje sojaroom
INGREDIËNTEN

Met goede voornemens kun je het beste al beginnen tijdens de feestdagen, als je het mij vraagt. Het gaat immers om balans: als gezond(er) eten je goede voornemen voor 2017 is, moet je kunnen afwisselen tussen slanke gerechten en overdadig ‘guilty pleasure’ gerechten – anders houd je het natuurlijk nooit het hele jaar vol.

Met kerst at ik deze soep als slanke lunch voor ik ’s avonds naar kerstdiner nummer 836 van het jaar ging. Dat beviel zo goed dat ik de soep erin ga houden als lunch (met één sneetje brood erbij) of als lichte avondmaaltijd (met een broodje en een kleine groene salade erbij). Het recept is overigens een beetje van mij, en een beetje van HelloFresh. Ik kreeg een kerstbox van ze (oh, the life of a foodblogger!) en heb het recept een pietsie aangepast naar mijn eigen standaarden. Met o.a. sojaroom in plaats van slagroom. YUM 🙂

Slanke paddenstoelensoep met een scheutje sojaroom

Bereidingswijze paddenstoelensoep

Snipper de sjalot. Snijd de knoflook in plakjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de sjalot en knoflook aan tot de sjalot glazig is. Voeg de paddenstoelen toe en bak een minuutje.

Snijd de paddenstoelen in plakken en/of stukken.

Voeg het water toe, breng aan de kook en los het bouillonblokje erin op.

Laat 5 – 10 minuten pruttelen. Proef (voorzichtig: heet!) of de soep extra zout of peper nodig heeft.

Verdeel de soep over twee grote kommen. Serveer met een eetlepel (soja)room in elke kom, en wat verse peterselie en/of bieslook erover. Voeg eventueel ook nog een snufje versgemalen peper toe.

Zelf eet ik dit altijd graag met geroosterd brood met roomboter. Yum!

Slanke paddenstoelensoep met een scheutje sojaroom

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties