logo
RECEPT

Slanke snack: Bleekselderij bootjes met eigengemaakte bietenspread

Bleekselderij bootjes met eigengemaakte bietenspread
INGREDIËNTEN

Vandaag is het officieel lente, en komt dat even mooi uit! De lentegevoelens komen je tegemoet vliegen met dit groenterecept. De zoete bietjes gecombineerd met de frisse smaak van feta op een bedje van bleekselderij lijken de vogeltjes buiten net een tandje hander te doen tjirpen. Een vaas vers geplukte narcissen op tafel en je bent klaar om Paas-achtig te gaan genieten!

Natuurlijk kun je een sprintje trekken naar de plaatselijke AH om een kant-en-klaar doosje bietenspread te kopen. Sneller voor elkaar, waarschijnlijk iets goedkoper, en zeer zeker minder rotzooi in je keuken. Toch raad ik je aan om verse ingrediënten in je boodschappenmandje te leggen en de uitdaging aan te gaan om samen met mij deze bietenspread zelf te fiksen. Om het jezelf niet te moeilijk te maken, zou ik wel gaan voor de geraspte bietjes (te vinden in het versschap).

Bleekselderij bootjes met eigengemaakte bietenspread

Bereidingswijze bietenspread

Doe de gekookte bieten, feta, gesneden rode ui, geperste knoflook, uitgeknepen citroensap met de olijfolie, peper en zout in een keukenmachine of blender. Je kan er ook voor kiezen om een staafmixer te gebruiken.

Blend net zolang door totdat er een gladde massa ontstaat.

Proef of het smeersel naar wens is.

 

Gezonde en lekkere combinaties

Serveer de eigengemaakte bietenspread net zoals ik deed in bootjes van bleekselderij als borrelhapje voor je fitte vriendinnenclub of lunchtraktatie op een balansdag. Wees niet bang om te variëren en vervang de bleekselderij door komkommer of paprika. Hongerige dag of heb je behoefte aan een iets mindere groente-overkill? Smeer de bietenspread op een geroosterde boterham en je bent nog steeds healthy bezig!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties