logo
RECEPT

Slanke tosti met kipfilet en smeerkaas

Slanke tosti met kipfilet en smeerkaas
INGREDIËNTEN

Een simpele lunch, zo’n tosti. Voor de dagen dat je geen zin hebt in ‘gezond’, dus salades en soepen lekker laat staan. Die dagen heb ik zelf namelijk vaak genoeg. Als je zin hebt in een tosti, dan eet je toch lekker een tosti? Op sommige dagen maak ik mijn tosti’s lekker vet (blauwe kaas met peer, of oude kaas met bacon – hmm!), maar op sommige dagen maak ik mijn tosti lekker licht en relatief gezond: met 20+ smeerkaas en kipfilet. Zo’n superjonge smeerkaas bevat weinig (verzadigd) vet en calorieën in vergelijking met andere soorten kaas, en voor kipfilet geldt hetzelfde.

Bedenk wel dat deze ‘slanke’ tosti net zo dik makend is als een Big Mac als je er 4 of 6 of 9 van eet. Zoals met alles geldt: zodra je er te veel van eet, word je er dik van. Als je wilt afvallen heb ik een simpele oplossing: eet wat je normaal eet, maar dan ⅔ van de porties. En koop kleinere borden (ja, echt). Of zorg dat je je slim kleedt; dan is de neiging tot over-eten uit ontevredenheid over je eigen spiegelbeeld een stuk minder. Het klinkt zo voor de hand liggend, maar het werkt echt. Op de foto hieronder voelde ik me namelijk opgeblazen en lelijk (it was that time of the month), maar door een broek aan te trekken met een hoge taille en mijn nieuwe prinsessenmuiltjes van Sacha met hakken van 11 centimeter, zag mijn spiegelbeeld er ineens een stuk aantrekkelijker uit dan ik mezelf voelde. Gecombineerd met een appelsap-kaneel-rum cocktail (die trouwens ook heel lekker is bij deze tosti) een recipe for succes.

Claartje Sacha

Maar goed, we hadden het over tosti’s!

Slanke tosti met kipfilet en smeerkaas

Ingrediënten slanke tosti

Voor 2 kleine porties, of 1 grote portie

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze slanke tosti

Beleg twee boterhammen met smeerkaas.

Verdeel de plakjes kipfilet over de twee besmeerde boterhammen.

Verdeel de in plakjes gesneden tomaat erover.

Leg de bovenste boterham op de plakjes tomaat en grill de tosti’s 2-4 minuten in een tosti- of grillijzer. Ze zijn klaar als het brood goudbruin is verkleurd en de smeerkaas lekker gesmolten is.

Serveer met wat veldsla, extra tomaat en ketchup.

Slanke tosti met kipfilet en smeerkaas

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Charlotte says: 11th apr 18 7:00 am

    Jammie, wat klinkt dat goed!! Heb nog nooit eerder met smeerkaas een tosti gemaakt. Waarom weet ik eigenlijk niet, tijd om dat te veranderen 🙂

    • Claartje says: 11th apr 18 7:00 am

      Haha ja ik deed het vroeger ook nooit, maar het is best handig. Smeerkaas smelt heel snel en goed 🙂