INGREDIËNTEN
-
Kipfilet 2 stuks, in reepjes
-
Botersla 8-10 bladeren
-
Zilvervliesrijst 380 gram
-
Gember 2 eetlepels, geraspt
-
Zoete sojasaus 2 eetlepels
-
Rijstazijn 2 eetlepels
-
Honing 1 eetlepel
-
Chili peper 1 theelepel (vlokken)
-
Sesamzaadjes 2 theelepels
Deze wraps van Buttercup and Bourbon maken we met sla in plaats van tortilla’s. Dat maakt we de wraps een stuk lichter verteerbaar, koolhydraatarm en glutenvrij. Wie wil kan ze natuurlijk ook gewoon met tortilla's eten – the choice is yours! We kunnen ook weer lekker kinds zijn, dit gerecht eet namelijk het makkelijkst met je handen. De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor 8-10 wraps, genoeg voor 2-3 personen.
Meer slawraps bekijken? Probeer deze vega wraps met tempeh, of wraps met kalkoenvulling.
Verwarm olie in een grote wok. Doe de kipreepjes erbij, samen met de gember. Wok op medium vuur totdat de kip gaar is, roer regelmatig door.
Doe in een kleine mengkom de sojasaus, rijstazijn, honing, rode pepervlokken en maïzena. Roer goed door tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Rooster de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan.
Doe de het sojamengsel samen met de sesamzaadjes bij de kip en laat dit op medium vuur pruttelen. Laat de saus indikken terwijl je het regelmatig roert.
In de tussentijd kook je de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zodra de rijst klaar is, schep je 2 eetlepels rijst in een slablad en doe je daaroverheen de kip met sesam.
Serveer met chilisaus.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Kipfilet 2 stuks, in reepjes
-
Botersla 8-10 bladeren
-
Zilvervliesrijst 380 gram
-
Gember 2 eetlepels, geraspt
-
Zoete sojasaus 2 eetlepels
-
Rijstazijn 2 eetlepels
-
Honing 1 eetlepel
-
Chili peper 1 theelepel (vlokken)
-
Sesamzaadjes 2 theelepels
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties