INGREDIËNTEN
-
Pure chocolade 300 gram
-
Roomboter 200 gram
-
Suiker 250 gram
-
Eieren 4 stuks
-
Vanille extract 1 theelepel
-
Bloem 75 gram
-
Cacaopoeder 75 gram
-
Walnoten 75 gram, grof gehakt
Het zou kunnen dat dit mijn best gelukte brownies ooit zijn. Ik zat middenin mijn zwangerschap cravings, en de brownies uit de supermarkt smaakten me niet echt. Dat zijn de struggles van een foodblogger: dat je iets proeft en weet dat je het zelf beter kan maken… Dat werd dus een zondagochtend lekker bakken!
Ik vind het lekker om echt ultiem smeuïge brownies te maken. De truc is om ze niet te lang te bakken, en geen bakpoeder te gebruiken. Het lijkt soms een beetje of de brownie nog niet helemaal gaar is – dat is ook zo – maar dat is dus juist die smeuïgheid. Als het gebak afkoelt wordt het nog iets stijver.
Je kunt brownies altijd opleuken met van alles en nog wat, maar ik hield het dit keer simpel met alleen grof gehakte walnoten. Maak het zo gek als je wilt!
Smeuïge brownies
Met dit recept maak je ongeveer 10 porties.
Nodig: bakvorm van 20 x 20 cm
(Ik stak er rondjes uit met een ronde vorm, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon vierkantjes van snijden)
200 gr roomboter
300 gram pure chocolade
250 gram suiker
4 eieren
1 theelepel vanille-extract
75 gram bloem
75 gram cacaopoeder
75 gram walnoten, grof gehakt
Zo maak je ze!
Stap 1 – Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Smelt de boter in een pannetje, samen met de pure chocolade. Doe dit op een laag vuur of lage stand, anders verbrandt de chocola!
Stap 2 – Doe de vier eieren in een kom, samen met de suiker en het vanille-extract, en meng alles goed. Hier kun je ook goed een keukenmachine voor gebruiken als je die hebt.
Voeg nu beetje bij beetje de droge ingrediënten toe: bloem en cacaopoeder. Blijf mixen, een paar minuten, tot alles goed gemengd is.
Roer tot slot de walnoten (of andere eventuele extra’s) door het beslag.
Stap 3 – Giet het beslag in een ingevette bakvorm.
Bak de brownies in 30 minuten gaar. Vind je de brownie nog te smeuïg na 30 minuten? Bak dan nog 5 minuten langer.
Laat even afkoelen en serveer het liefst nog enigszins warm.
Tip: Serveer de brownies met espresso room: slagroom die je opklopt met een shot espresso.
Enjoy!
INGREDIËNTEN
-
Pure chocolade 300 gram
-
Roomboter 200 gram
-
Suiker 250 gram
-
Eieren 4 stuks
-
Vanille extract 1 theelepel
-
Bloem 75 gram
-
Cacaopoeder 75 gram
-
Walnoten 75 gram, grof gehakt
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties