logo
RECEPT

Smoothie bowl met superfood paddenstoelen

Smoothie bowl met superfood paddenstoelen
INGREDIËNTEN
Voor de smoothie
Voor de topping

Weet je nog dat we een aantal jaar geleden allemaal massaal aan de superfoods gingen, en ze verwerkten in elke smoothie bowl? Inmiddels is de gekte van toen gelukkig verdwenen – het is natuurlijk niet de bedoeling dat we hier in Nederland zoveel vraag naar quinoa creëren dat de mensen in Peru die het nodig hebben om te overleven, het niet meer kunnen betalen. Maar het idee van superfoods blijf ik mooi vinden. Sommige producten die van nature voorkomen in onze omgeving, zitten bommetje vol met voedingsstoffen. Daar heb je maar weinig van nodig, om onder andere allerlei aminozuren (stoffen die je lichaam niet zelf kan aanmaken en die je dus uit je voeding moet halen) aan te kunnen vullen. Dat hoeven geen exotische wonderzaden te zijn, dit soort superfoods hebben we ook gewoon hier in Nederland. Wat dacht je bijvoorbeeld van boerenkool? Absoluut een superfood! Nog zo’n superfood: paddenstoelen.

Een van de redenen dat ik dol ben op smoothies als ontbijt, is dat je er relatief makkelijk een beetje superfoods aan toe kunt voegen. Op een boterham is een handje boerenkool en een lading paddenstoelen wat lastig te verwerken, nietwaar? In een smoothie is dat zo gepiept! In mijn smoothie gebruik ik geen gewone paddenstoelen (dat kan ook, overigens!) maar een poeder van de Lion’s Mane paddenstoel. Daarvan wordt gezegd dat ‘ie voedingsstoffen bevat die o.a. goed zijn voor je hersenen, plus een boel anti-oxidanten. Altijd goed! In dit zakje zit naast paddenstoelpoeder ook matcha en kokosmelkpoeder, zodat je er met bv. havermelk ook een superfood matcha latte van kunt maken. Maar ik maak er dus een superfood smoothie van!

Smoothie bowl met superfood paddenstoelen

Ingrediënten smoothie bowl

(voor 1 portie)

50 gram boerenkool (of spinazie)
1 banaan
1 mandarijn
1 el superfood paddenstoel, bv. zakje Lion’s Mane Matcha Latte poeder
50 ml havermelk

Voor de topping
3 el muesli
1 el kokosrasp
Handje blauwe bessen

Bereidingswijze smoothie bowl

Meng alle ingrediënten in een blender. Pulseer voor 30-60 seconden tot je een gladde smoothie krijgt.

Tip: laat je blender niet langer dan 60 seconden draaien. Door de wrijving warmt je smoothie dan op! Dat is niet echt lekker (je eet een smoothie ten slotte niet als warme fruitsoep) en zorgt er bovendien voor dat er voedingsstoffen verloren gaan. Blend liever 30 seconden, dan 60 seconden!

Giet in een kom en versier met de toppings.

Enjoy!

Psssst: ook deze zakjes met Lion’s Mane latte poeder bestellen? Klik op de link!

Smoothie bowl met superfood paddenstoelen

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties