logo
RECEPT

Smoothie met boerenkool en tarwegraspoeder

310114153509smoothieimage.jpg
INGREDIËNTEN

In tarwegras zit veel vitamine C, vitamine A en het is vooral bekend om zijn anti-oxidanten, die je lichaam zuiveren. Een ander woord hiervoor is ‘ontgiften’, wat inhoudt dat alle rotzooi uit je bloed en lichaam wordt opgeruimd. Anti-oxidanten helpen hierbij, doordat ze onder andere vrije radicalen binden. Je kunt het hier in de Foodness webshop kopen! 

 

Liever een alternatief voor tarwegras? Probeer eens een klein beetje broccoli aan je smoothie toe te voegen! Je leest hier waarom broccoli een ‘alternatieve superfood’ is! Halveer wel de hoeveelheid boerenkool (overigens ook een superfood, als je het ons vraagt) in deze smoothie als je broccoli toevoegt in plaats van tarwegraspoeder: téveel groente in een smoothie is niet lekker. 

 

De hoeveelheden in dit recept zijn voldoende voor 2-4 kleine smoothies. Wat je overhoudt kun je invriezen, zodat de voedingsstoffen niet verloren gaan! 

Maak de banaan en kaki schoon en doe ze in de blender. Voeg de boerenkool, het water en het tarwegraspoeder toe.

 

Meng 1-2 minuten in de blender, tot je smoothie een consistentie heeft die je lekker vindt. Liever iets vloeibaarder? Voeg dan wat extra water (of vruchtensap) toe. 

 

Smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties