logo
RECEPT

Snelle penne tonijn à la Spaghetteria Oost

Snelle penne tonijn en smaakvol Spaghetteria Oost
INGREDIËNTEN
Volkoren penne met tonijn

Een avond lang bediend worden door knappe mannen en goddelijke pasta eten? Dat kan bij Spaghetteria Oost. Maar voordat ik je meeneem naar deze hemelse plek, wil ik je eerst laten zien waar hun pasta vandaan komt en hoe deze wordt gemaakt.

Pasta maken in de laboratorio

De pasta van Spaghetteria Oost wordt, net als bij de andere vestigingen van Spaghetteria, zelf gemaakt in hun eigen laboratorio. Hoewel de pasta tegenwoordig niet meer volledig met de hand gemaakt wordt, ziet het creëren hiervan er nog steeds spectaculair uit. De laboratorio beschikt inmiddels over 3 machines. Met het continu manueel aanpassen van deze machines komen de verschillende varianten pasta tot stand. New in town is de kleurtjespasta. Tijdens mijn bezoek werd voor het eerst met behulp van paars wortelsap bovenstaande paarse pappardelle geproduceerd door pastakoning Stefano Cavallari.

De hemelse pasta’s

Hoewel het zien van het productieproces erg interessant was, kwam ik vooral voor het snoepen van maaltijden. Er werden speciaal kleine porties geserveerd (door die knappe mannen dus), zodat het mogelijk was om vier verschillende soorten pasta te proeven. Van links naar rechts en van boven naar beneden:

  1. Pappardelle al basilico con vitello – ragout van kalf met witte wijn, laurier, peterselie en grana padano
  2. Ravioli di rapa rossa – vulling van gorgonzola met boter, salie en ricotta salata
  3. Spaghetti al nero con ragú di moscardini – ragout van mini octopus met kappertjes, kerstomaten en bieslook
  4. Penne rosse con salsiccia toscana – Toscaanse worst met courgette, rode ui, taggiasche olijven en grana padano

Tijdens het lezen had ik nooit verwacht dat ik dit zou zeggen, maar mijn favoriet is toch wel nummer 2. Mensen die mij kennen weten dat ik gorgonzola een heel spannend ingrediënt vind, en het zo los op een kaasplankje niet zo snel zou grijpen, maar dit gerecht was echt een feestje op mijn tong. Overigens zijn alle andere pasta’s ook ontzettend lekker, dus je kan eigenlijk nooit een verkeerde keuze maken.

Snelle penne tonijn en kennismaking Spaghetteria Oost

Na al die pasta feestjes kwam daar onverwachts de afterparty: de welbekende tiramisu. Ik kan maar één ding zeggen: ga hier snel een keer eten, want geen woorden kunnen beschrijven hoe lekker dit is!

Recept: Snelle penne tonijn om zelf te maken

(Voor 1 persoon als hoofdgerecht)

Voor de thuisblijvers onder ons een easy peasy en snel pastarecept met tonijn. Het voordeel van deze saus is dat je hem ook kunt gebruiken als tonijnsalade voor op een toastje of boterham.

  1. Kook allereerst de pasta zoals vermeld staat op de verpakking. Ik koos voor volkoren penne, maar je kan uiteraard variëren met andere soorten.
  2. Meng de tonijn op oliebasis met een scheutje chili saus en Zaanse mayo.
  3. Voeg de gesneden augurk, tomaat, ui en eventueel wat peper toe naar smaak en roer goed
  4. Klaar is kees!

IMG_9130

Als je slim bent dan maak je lekker veel. Roer de overgebleven saus en penne goed door elkaar heen, en je hebt je lunch klaar voor de volgende dag! Voor wat extra eiwitten kook je er een eitje bij. Enjoy 🙂

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties