logo
RECEPT

Soep van geroosterde paprika en cashewnoten

140415171130R215Image.jpg
INGREDIËNTEN

Waarom zou je een soep maken van gekookte groenten als het van geroosterde groenten nog lekkerder wordt? Juist, daar heeft niemand een goed antwoord op. Enter deze paprikasoep! Daarnaast zijn cashewnoten niet alleen lekker door een salade of om zo uit je hand te eten, ze zijn uitermate geschikt om te verwerken in een heerlijk soepje. Cashewnoten zitten niet alleen vol gezonde vetten, maar geven ook een heerlijk romige smaak aan je soep. Als je liever geen crème fraîche of room gebruikt zijn cashewnoten dus een bijzonder goed alternatief – wel even door de soep malen met een staafmixer!

Een soepje doet het goed op koude dagen, maar nu het weer ook weer mee zit kun je deze soep van Emma’s Little Kitchen ook prima koud eten!

Bereidingswijze paprikasoep

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Besprenkel de paprikareepjes met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Een makkelijke manier van ‘besprenkelen’ is de paprikareepjes samen met de olijfolie in een mengkom te doen en ze door elkaar te husselen.

Rooster ongeveer 20 minuutjes in de oven, totdat ze zacht zijn en de randen bruin beginnen te worden. (Tip: Dit roosteren kun je ook doen op een barbecue of in een grillpan!)

Doe de cashewnoten en het water in de blender, pulseer tot het één geheel is en zet opzij.

Doe de eetlepel olijfolie die je over hebt in een grote pan (hier gaan we de soep in maken) en doe hier de uien in. Bak op middelhoog vuur tot de uien glazig zien.

Voeg de selderij toe aan de pan met uien en roer regelmatig. Laat ze ongeveer 5 minuten mee bakken. Doe daarna de knoflook en kruiden erbij en bak nog een minuutje.

Voeg de reepjes geroosterde paprika toe, samen met de tomaten en het cashewnotenmengsel. Roer goed goed en laat 10 minuten pruttelen.

Pureer de soep glad. Dit kan in een blender (laat de soep dan eerst iets afkoelen, anders springt het glas van je blender kapot), of gebruik een staafmixer.

Garneer eventueel met wat verse peterselie, zwarte peper, zout en citroensap.

Smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties