Soep van kikkererwten à la Eat Run Love

INGREDIËNTEN
-
Kikkererwten 250 gram
-
Ui 1 stuks
-
Knoflook 2 teentjes
-
Gedroogde abrikozen 100 gram
-
Tomatenpuree 1 blikje (10 gram)
-
Spinazie 150 gram
-
Limoen 1 stuks (alleen het sap)
-
Zout 1 theelepel (liefst zeezout)
-
Chilipoeder 1 theelepel
Hartverwarmende soep gemaakt van kikkererwten. Jessica van EatRunLove gebruikt hiervoor gedroogde kikkererwten die ze eerst een dag laat weken in een kom water. Daar ben ik zelf veel te lui voor, dus ik gebruikte gewoon kikkererwten uit blik. De combinatie van kikkererwten en gedroogde abrikozen is er trouwens eentje om te onthouden; die werkt ook heel goed in een salade!
Bereidingswijze
Giet de kikkererwten af. Let op: Bewaar het vocht.
Fruit het gesnipperde uitje en de knoflook in een beetje olijfolie in een soeppan. Voeg ook het chilipoeder en de kaneel toe en bak kort mee.
Doe de tomatenpuree en het vocht van de kikkererwten in de pan en roer door.
Snijd de abrikozen in kleine stukjes en voeg deze ook toe aan de pan. Laat nog vijf minuutjes pruttelen.
Doe ook de spinazie en kikkererwten in de soep. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep, of doe alles in een blender en pulseer kort.
Breng op smaak met het citroensap en zout en peper.
Eet smakelijk!

Redactie
INGREDIËNTEN
-
Kikkererwten 250 gram
-
Ui 1 stuks
-
Knoflook 2 teentjes
-
Gedroogde abrikozen 100 gram
-
Tomatenpuree 1 blikje (10 gram)
-
Spinazie 150 gram
-
Limoen 1 stuks (alleen het sap)
-
Zout 1 theelepel (liefst zeezout)
-
Chilipoeder 1 theelepel

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties