logo
Member recept

Soep van kikkererwten à la Eat Run Love

Schermafbeelding 2015-11-28 om 13.48.23
INGREDIËNTEN

Hartverwarmende soep gemaakt van kikkererwten. Jessica van EatRunLove gebruikt hiervoor gedroogde kikkererwten die ze eerst een dag laat weken in een kom water. Daar ben ik zelf veel te lui voor, dus ik gebruikte gewoon kikkererwten uit blik. De combinatie van kikkererwten en gedroogde abrikozen is er trouwens eentje om te onthouden; die werkt ook heel goed in een salade!

 

Bereidingswijze

Giet de kikkererwten af. Let op: Bewaar het vocht.

Fruit het gesnipperde uitje en de knoflook in een beetje olijfolie in een soeppan. Voeg ook het chilipoeder en de kaneel toe en bak kort mee.

Doe de tomatenpuree en het vocht van de kikkererwten in de pan en roer door.

Snijd de abrikozen in kleine stukjes en voeg deze ook toe aan de pan. Laat nog vijf minuutjes pruttelen.

Doe ook de spinazie en kikkererwten in de soep. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep, of doe alles in een blender en pulseer kort.

Breng op smaak met het citroensap en zout en peper.

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties