logo
RECEPT

Soft & chewy pindakaaskoekjes

Soft & chewy pindakaaskoekjes
INGREDIËNTEN

Pin-da-kaas. Waar ik het ook op, in of tussen smeer; alles wordt er lekkerder van. Dus maakt ik met alle liefde een recept voor pindakaaskoekjes, dat je kon maken met de ingrediënten die in de afgelopen editie van de Healthbox zaten. Omdat die box inmiddels niet meer te bestellen is (de volgende editie nog wel – bestel ‘m hier!) deel ik het recept ook gewoon met jullie. Omdat het té lekker is.

Met dit recept maak je 20 kleine koekjes!

Soft & chewy pindakaaskoekjes

Bereidingswijze pindakaaskoekjes (20 stuks)

Meng de droge ingrediënten: amandelmeel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker. Voeg ook een snufje zout toe.

Meng in een andere kom de natte ingrediënten: gesmolten kokosolie, pinda-cacaopasta.

Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte, en meng tot je een stevig en samenhangend deeg hebt. Is je deeg te droog, voeg dan wat extra pindakaas toe. Is je deeg te nat, voeg dan wat extra amandelmeel toe. Let op: het deeg moet niet te plakkerig zijn!

Schep met een theelepel kleine hoopjes van het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedenk dat de koekjes iets uitlopen, dus laat er wat ruimte tussen.

Bak de koekjes 15 minuten in de oven op 175 graden Celsius.

Laat even afkoelen (dat is het moeilijkste gedeelte, het wachten). Afgesloten kun je de koekjes een week bewaren. Invriezen kan ook, dan blijven ze 3-4 weken goed.

Enjoy!

Soft & chewy pindakaaskoekjes

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties