logo
RECEPT

Spaghetti sin carbonara maar met boontjes

060715144023Spaghettiimage.jpg
INGREDIËNTEN

Dat een goede pasta helemaal geen vlees nodig heeft, dat wisten we al langer dan vandaag. Dat ook een pasta carbonara heel smakelijk is zónder carbonara, dat was nieuw voor ons. De meiden van Threegirlsonekitchen probeerden een variatie met boontjes in plaats van spek; een combinatie die bijzonder goed uitpakt. Tnx, girls!

 

Dit recept is goed voor een goed vullend hoofdgerecht voor 2 personen. Nog een tip van mij, Claartje: Kook de boontjes en de spaghetti gewoon lekker in dezelfde pan. Scheelt kookwater dus energie, en scheelt afwas. Als je verse boontjes gebruikt moet je die ongeveer 8 minuten koken, diepvriesboontjes hoeven eigenlijk alleen te ontdooien dus zijn in een minuut of 4 al klaar. Nog makkelijker: boontjes uit een pot hoef je alleen maar af te gieten en door de gare pasta te roeren om ze op te warmen.

Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de boontjes er lekker bij in het kookwater. Bereken ongeveer 8 minuutjes voor verse boontjes, 4 minuten voor boontjes uit de diepvries. De spaghetti moet je over het algemeen langer koken, dus doe de boontjes er later bij zodat ze tegelijk gaar zijn.

 

Snipper de ui en fruit de stukjes in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Pers vervolgens de tenen knoflook uit en bak kort mee.

 

Klop de slagroom en de eieren samen tot en mengseltje en brengt het op smaak met peper en zout. Voeg de spaghetti en de sperzieboontjes toe bij het ui-knoflook mengsel in de koekenpan. Roer even door en voeg dan ook het slagroom-ei mengsel toe.

 

Blijf het mengsel roeren tot het ei licht gestold is en voeg vervolgens ook naar wens Parmezaanse kaas, zout en peper toe. Nog even verwarmen en klaar!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties