logo
RECEPT

Speculaas cheesecake met speculaaskruiden en bastogne

cheesecake met karamel
INGREDIËNTEN
Voor de bodem

De nazomer is begonnen en dat betekent dat we langzaam richting koelere temperaturen maar warmere smaken gaan. Ook wanneer je nog lang niet klaar bent met de zomer en hij van jou eeuwig mag duren, herinneren de eerste pepernoten je toch aan de naderende herfst. Zo kwam ik op het idee om een speculaas cheesecake te bakken. Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn, toch? Met dit recept maak je een heerlijke speculaas cheesecake om volop van te genieten.

Deze cheesecake met speculaaskruiden maak je met een bodemmix van bastognekoeken en karamel als topping. Klinkt als de perfecte combi, en het resultaat is dan ook om te watertanden!

cheesecake met karamel

Ingrediënten speculaas cheesecake

Voor de bodem

150-200 gram bastogne
60-75 gram ongezouten roomboter

Voor de vulling

60 mililiter kant en klare karamelsaus
400 gram monchou
2 eieren
1 theelepel koek- en speculaaskruiden
100 gram suiker

Bereidingswijze speculaas cheesecake met speculaas en karamel

Stap 1. Bereid de bodem van de cheesecake met bastogne. Gebruik een keukenmachine of je handen voor het verkruimelen van de koeken. Vervolgens smelt je wat boter in de magnetron of een pannetje. Meng de verkruimelde bastogne en boter door elkaar. Schep het mengsel in een ingevette bakvorm en druk vervolgens goed aan voor een stevige bodem. Je kunt de springvorm nu in de koelkast zetten tot je hem nodig hebt voor de volgende stap.

cheesecake

Stap 2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Terwijl de bodem van de cheesecake afkoelt in de koelkast, ga je alvast verder met het bereiden van de vulling van deze speculaas cheesecake.

Stap 3. Maak het jezelf makkelijk en gebruik een kant en klare karamelsaus voor de topping van deze taart. In de supermarkt vind je dit in het schap met bakspullen. Dit scheelt je extra kooktijd en zo kun je meteen door naar het leuke gedeelte van deze taart: de bodem en vulling!

Giet – wanneer de bodem heeft kunnen uitharden in de koelkast – eerst de karamelsaus over de bodem van bastogne en strijk glad met een spatel tot een mooi geheel.

Stap 4. Meng nu met een garde of handmixer de eieren, suiker, monchou en koek- en speculaaskruiden. Verdeel dit mengsel over de laag karamel. Plaats de cheesecake nu voor circa 45 minuten in de oven op 180 graden Celsius. Bakken maar!

Stap 5. Waarschijnlijk wil je gelijk proeven, maar nog even bewaren is een goed idee. Zet de cheesecake in de koelkast en laat hem even afkoelen. Een paar uur later of de volgende dag smaakt ‘ie nóg lekkerder!

Eet smakelijk!

Lekker? Probeer ook dit recept voor een heerlijk kwarktaart met karamel en peer.

kwarktaart karamel peer

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties