logo
RECEPT

Spelt-amandel cupcakes met Baileys-choco frosting

Spelt-amandel cupcakes met Baileys-choco frosting
INGREDIËNTEN
Voor de cupcakes
Voor de frosting

Vroeger, toen ik nog een mini-Claartje was, at ik een keertje per ongeluk rum rozijnen. Oei, wat was dat vies. Ik heb er een jarenlange afkeer van rum aan overgehouden, die nu pas langzaam aan het afnemen is. Gelukkig kun je rozijnen ook weken in Baileys, en dát lust ik wel! In deze spelt-amandel cupcakes heb ik in Baileys geweekte rozijnen gebruikt, waar je misschien even aan moeten wennen qua smaak maar die je al snel het liefst elke dag eet. Om in thema te blijven maakte ik ook een choco-frosting met Baileys, van roomboter (nee, daar ga je niet dood aan), poedersuiker (oké, daar ga je wel dood aan), cacao en nog meer Baileys. Niet meteen alle cupcakes in één keer opeten, maar wel genieten van deze roomboter en suiker rush. Mag heus wel een keertje. Net als een glaasje Baileys tijdens het bakken. Let’s cocktail!

PS: Je kunt de roomboter in de frosting ook vervangen door kokosolie (want: gezondere samenstelling qua vetten enzo), maar dat vind ik zelf net iets minder lekker in frosting. Daarom gebruik ik zelf wél kokosolie voor het cakeje, maar lekker roomboter voor de frosting. Wat jij doet moet je lekker zelf weten 🙂

Spelt-amandel cupcakes met Baileys-choco frosting

Bereidingswijze Baileys cupcakes

(voor 6 cupcakes)

Maak eerst de cupcakes:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Week de rozijnen in 50 milliliter Baileys.

Meng het speltmeel met het amandelmeel en de gist. Voeg een snufje zout toe.

Roer / kneed de kokosolie door het meelmengsel.

Roer ook de rozijnen erdoor.

Vul 6 cupcakevormpjes tot de helft met het cupcakebeslag.

Bak de cupcakes in 15 minuten gaar in de oven op 180 graden Celsius.

Laat afkoelen.


Maak de frosting:

Smelt de kokosolie op laag vuur in een steelpannetje.
Roer de poedersuiker en de Baileys er lepel voor lepel of scheutje voor scheutje door de gesmolten kokosolie. Meng goed.

Voeg de cacao toe en blijf goed mengen. De consistentie moet ongeveer zijn zoals een pesto of dikke mayonaise: bedenk dat de frosting nog iets stijver wordt wanneer het afkoelt.

Schep alle frosting in een spuitzak, of in een gewone (schone!) plastic zak waar je straks een klein puntje afknipt.

Spuit de frosting op de cupcakes in mooie toefjes.

Laat een uurtje hard worden.

Serveer & versier de cupcakes eventueel met wat extra poedersuiker, gekleurde hagelslag en/of wat limoenrasp.

Spelt-amandel cupcakes met Baileys-choco frosting

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties