
Als alternatief voor gewoon brood kun je ook speltbrood eten. Spelt zit boordevol gezonde eiwitten; het bevat 10 tot 25 procent meer eiwitten dan andere tarwesoorten. Daarnaast zit er in spelt geen lectine. In andere broden zit dat wel, en dat zorgt voor een stijging in de bloedsuikerspiegel. Speltproducten worden steeds populairder, zowel in foodie land als in de 'gewone' wereld en je kunt ze dustegenwoordig op steeds meer plekken krijgen. Je kunt speltbrood kopen bij de supermarkt, bakker of reformwinkel maar Lindsey Sharon laat zien dat je ze ook gemakkelijk zelf kunt maken.
De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor 8 bolletjes.
Doe het meel in een kom en voeg de gist, het zout, de olijfolie en honing toe.
Giet het lauwwarme water bij de droge ingrediënten.
Kneed het mengsel tot je een mooi glad deeg hebt. Als het deeg te droog is, kun je eventueel nog wat water toevoegen. Zorg er wel voor dat het deeg elastisch is.
Dek de kom af met een ietwat vochtige theedoek en zet voor minimaal 1½ uur in de koelkast. Het is nog beter als je het de hele dag laat staan.
Haal het gerezen deeg uit de koelkast. Als je het deeg een hele nacht hebt laten rijzen, laat het dan een uur staan om op kamertemperatuur te laten komen.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bedek een bakplaat met bakpapier. Maak 8 bolletjes van het deeg en verdeel deze over de bakplaat.
Versier de broodjes eventueel met pompoenpitten, zonenbloempitten of maanzaad.
Bak de broodjes ongeveer 20 minuten. Als de broodjes na het bakken een beetje hol klinken zijn ze klaar.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties