logo
RECEPT

Lekker lunch recept: spinazie pannenkoeken met yoghurtsaus & fruitmix

Spinazie pannenkoeken
INGREDIËNTEN
Voor de pannenkoeken
Voor de yoghurtsaus

Hmm, pannenkoeken! Bij Foodness zijn we er gek op! Voor een uitgebreide lunch, een laat weekend ontbijtje of gewoon als lekker vullend recept voor tussendoor. Ik bedacht een lekker variatie recept op de ‘gewone’ American pancakes, namelijk; healthy spinazie pannenkoeken met een verfrissend yoghurtsausje en een fruitmix als topping. Lees snel verder om te zien hoe je dit recept eenvoudig zelf maakt.

Tip: houd je meer van hartige pannenkoeken dan de zoete variant? Dan kun je dit recept heel makkelijk een hartige twist geven. Probeer de spinazie pannenkoeken daarom ook eens met gebakken spek en wat cottage cheese als topping. Vervolgens breng je het op smaak met wat peper.

Spinazie pannenkoeken

Ingrediënten spinazie pannenkoeken

Ingrediënten spinazie pannenkoeken voor 4 personen

20 gram ongezouten roomboter
350 milliliter halfvolle melk (of plantaardige melk)
1 rijpe banaan
100 gram (bevroren) spinazie
250 gram mix voor American pancakes
150 gram blauwe bessen & framboos mix
150 gram yoghurt (of plantaardige yoghurt)
50 gram cranberry-pittenmix

Bereidingswijze

Stap 1. Doe de melk, mix voor American pancakes en spinazie in de blender. Verdeel de banaan in stukken en voeg toe. Mix tot een glad geheel en laat het mengsel ongeveer vijf minuten staan.

Stap 2. Verhit een beetje roomboter in de koekenpan op middelhoog vuur. Indien je pan groot genoeg is, kun je meerdere spinazie pannenkoeken naast elkaar maken. Liever wat grotere pannenkoeken? Dan maak je gewoon 1 pannenkoek per keer.

Stap 3. Bak de spinazie pannenkoeken ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur. Draai de pannenkoeken na ongeveer 3 minuten om. Leg de gebakken pannenkoeken op een (warm) bord en dek deze af met een ander bord of aluminiumfolie. Bak zo alle pannenkoeken tot het beslag op is.

Stap 4. Houd een handjevol fruit van de blauwe bessen & framboos mix apart ter garnering. De rest van de fruitmix meng je met de yoghurt tot een geheel. De yoghurtsaus kleurt nu mooi roze.

Stap 5. Stapel de spinazie pannenkoeken op elkaar en verdeel de yoghurtsaus erover. Voeg ter garnering de blauwe bessen en frambozen toe als topping. Bestrooi tot slot met wat cranberrypittenmix voor een lekker knapperige bite!

Eet smakelijk! Meer inspiratie nodig voor lekkere ontbijt en brunch recepten? Probeer dit recept voor een Pink smoothiebowl met diepvriesfruit, rijstmelk en banaan ook eens!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties