Lekker lunch recept: spinazie pannenkoeken met yoghurtsaus & fruitmix

INGREDIËNTEN
Voor de pannenkoeken
Voor de yoghurtsaus
-
Yoghurt 150 gram
-
Framboos blauwe bes fruitmix 75 gram
Toppings
-
Framboos blauwe bes fruitmix 75 gram
-
Cranberry pittenmix 50 gram
Hmm, pannenkoeken! Bij Foodness zijn we er gek op! Voor een uitgebreide lunch, een laat weekend ontbijtje of gewoon als lekker vullend recept voor tussendoor. Ik bedacht een lekker variatie recept op de ‘gewone’ American pancakes, namelijk; healthy spinazie pannenkoeken met een verfrissend yoghurtsausje en een fruitmix als topping. Lees snel verder om te zien hoe je dit recept eenvoudig zelf maakt.
Tip: houd je meer van hartige pannenkoeken dan de zoete variant? Dan kun je dit recept heel makkelijk een hartige twist geven. Probeer de spinazie pannenkoeken daarom ook eens met gebakken spek en wat cottage cheese als topping. Vervolgens breng je het op smaak met wat peper.
Ingrediënten spinazie pannenkoeken
Ingrediënten spinazie pannenkoeken voor 4 personen
20 gram ongezouten roomboter
350 milliliter halfvolle melk (of plantaardige melk)
1 rijpe banaan
100 gram (bevroren) spinazie
250 gram mix voor American pancakes
150 gram blauwe bessen & framboos mix
150 gram yoghurt (of plantaardige yoghurt)
50 gram cranberry-pittenmix
Bereidingswijze
Stap 1. Doe de melk, mix voor American pancakes en spinazie in de blender. Verdeel de banaan in stukken en voeg toe. Mix tot een glad geheel en laat het mengsel ongeveer vijf minuten staan.
Stap 2. Verhit een beetje roomboter in de koekenpan op middelhoog vuur. Indien je pan groot genoeg is, kun je meerdere spinazie pannenkoeken naast elkaar maken. Liever wat grotere pannenkoeken? Dan maak je gewoon 1 pannenkoek per keer.
Stap 3. Bak de spinazie pannenkoeken ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur. Draai de pannenkoeken na ongeveer 3 minuten om. Leg de gebakken pannenkoeken op een (warm) bord en dek deze af met een ander bord of aluminiumfolie. Bak zo alle pannenkoeken tot het beslag op is.
Stap 4. Houd een handjevol fruit van de blauwe bessen & framboos mix apart ter garnering. De rest van de fruitmix meng je met de yoghurt tot een geheel. De yoghurtsaus kleurt nu mooi roze.
Stap 5. Stapel de spinazie pannenkoeken op elkaar en verdeel de yoghurtsaus erover. Voeg ter garnering de blauwe bessen en frambozen toe als topping. Bestrooi tot slot met wat cranberrypittenmix voor een lekker knapperige bite!
INGREDIËNTEN
Voor de pannenkoeken
Voor de yoghurtsaus
-
Yoghurt 150 gram
-
Framboos blauwe bes fruitmix 75 gram
Toppings
-
Framboos blauwe bes fruitmix 75 gram
-
Cranberry pittenmix 50 gram

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties