De korst van deze spinazie-ricottataart bestaat uit dunne aardappelschijfjes die je over een springvorm verdeelt en die goudbruin kleuren in de oven. De eerste keer dat je deze taart van Grown to Cook probeert zal het resultaat voor de niet geoefende koker misschien wat tegenvallen, maar oefening baart kunst! En mocht het een rommeltje worden: dat kun je rustig ‘rustiek’ noemen en alsnog serveren. De smaak blijft hetzelfde.
Bereidingswijze spinazie-ricottataart
Verwarm de oven op 190 graden Celsius.
Schil de aardappels en snijd ze in de lengte in schijfjes van 3-4 millimeter dik. Bestrijk een springvorm met kokosolie (of olijfolie) en leg er een laagje aardappels in. Bak de aardappelschijfjes tot ze verkleurd zijn en draai ze om tot ook de andere kant verkleurd is. Herhaal op dezelfde manier voor de andere aardappelschijfjes.
Bedek een grote zeef met een oude, maar schone theedoek en doe de ontdooide spinazie erin. Druk al het overtollige vocht eruit.
Meng in een aparte schaal de eieren, de ricotta, de verse kruiden, feta en citroenrasp. Meng goed en voeg vervolgens de spinazie toe. Breng indien nodig op smaak met zout en peper. Bedek de bodem en rand van de springvorm met de aardappel partjes, door ze dakpansgewijs te stapelen zoals op de foto. Giet het ricotta-spinaziemengsel erover, zet de taart in de oven en bak voor 40 minuten.
De taart is klaar als de ricotta gestold is. Snijd de aardappelkorst voorzichtig los van de rand van de taartvorm met een dun mes. Haal de rand van de springvorm eraf en serveer de taart warm.
Eet smakelijk!
Foto’s van Grown to Cook ©
INGREDIËNTEN
-
Aardappel 600 gram (groot en vastkokend)
-
Eieren 2 stuks
-
Ricotta 200 gram
-
Spinazie 350 gram (diepvries, ontdooid)
-
Feta 100 gram
-
Peterselie 10 gram, fijngesneden
-
Bieslook 10 gram, fijngesneden
-
Dille 10 gram, fijngesneden
-
Citroenrasp 1 eetlepel
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties