INGREDIËNTEN
-
Doperwten 250 gram (ontdooid)
-
Parmezaanse kaas 50 gram, geraspt
-
Munt verse blaadjes, handje vol
-
Hüttenkase 150 gram
Eet deze spread als alternatief broodbeleg, of dip er rauwkost, broodstengels of tortilla chips in tijdens de borrel. Of lepel het gewoon zo uit het schaaltje – wedden dat je het niet kunt laten? Liefhebbers kunnen er een fijngesneden (lente)uitje doorheen mengen. De hoeveelheden in dit recept zijn genoeg voor een flinke schaal spread, goed voor zeker 8-10 boterhammen.
Gebruik je diepvrieserwten? Verwarm ze dan tot ze ontdooid zijn en laat goed afkoelen.
Maak een puree van de alle ingrediënten, behalve de munt. Mix alles in de keukenmachine, met de staafmixer of sla zelf aan het prakken. Meng tot je een grove pasta hebt.
Snijd de munt in grove reepjes en meng door het erwtenmengsel. Voeg naar smaak ook flink wat zout en peper toe en giet er eventueel een scheut extra vierge olijfolie overheen.
Serveer met tortilla chips, stokbrood of rauwkost. Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Doperwten 250 gram (ontdooid)
-
Parmezaanse kaas 50 gram, geraspt
-
Munt verse blaadjes, handje vol
-
Hüttenkase 150 gram
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties