logo
RECEPT

Sticky citroencake met quinoameel

210114121402E16image.jpg
INGREDIËNTEN

Deze citroencake is anders dan anders. Het recept is van Eat.Run.Love. (een blog waar je overigens ook leuke sporttips vindt!) en maakt gedeeltelijk gebruik van quinoameel, maar ook van tarwebloem. Wij maakten deze cake helemaal met quinoameel en kokosbloesemsuiker, zodat je een heerlijke, verantwoorde en koolhydraatarme cake krijgt die bovendien 100% glutenvrij is.

 

De quinoameel en kokosbloemsuiker zijn niet in elke supermarkt te verkrijgen, dat weten we. Daarom hebben we ze in de Foodness webshop gezet voor je, zodat je ze met een muisklik in huis hebt en niet stad en land hoeft af te struinen. Alleen het bakken, dat moet je nog even zelf doen.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

 

Meng de roomboter en 100 gram kokosbloesemsuiker tot een egale massa. Het makkelijkst is om hier een mixer voor te gebruiken. Voeg tijdens het mengen stuk voor stuk de eieren toe.

 

Doe vervolgens de quinoameel erbij en meng het geheel totdat het een egale massa vormt. Als laatst voeg je de citroenrasp toe en meng je dit erdoor heen.

 

Giet het in een bakvorm in bak de cake voor ongeveer 30 minuten. Om na die 30 minuten zeker te weten dat de cake gaar is, steek je een satéprikker in de cake. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar.

 

Laat de cake afkoelen in verwarm in de tussentijd de overige kokosbloemsuiker met het citroensap in een pannetje. Als de suiker volledig is gesmolten, prik je gaatjes aan de bovenkant van de cake.

 

Giet vervolgens het citroensap in de gaatjes. Als je de cake in het bakblik laat zitten, kan het sap niet weglopen en blijft het volledig in de cake. Als het sap afkoelt, wordt het stroperig en blijft het plakken. 

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties