logo
RECEPT

Sticky & crunchy runderreepjes met broccoli uit de Tefal ActiFry heteluchtfriteuse

Sticky & crunchy runderreepjes met broccoli uit de ActiFry heteluchtfriteuse
INGREDIËNTEN
Voor de marinade

Boterzachte runderreepjes met een crunchy korstje? Uit een heteluchtfriteuse? Ik vond het ook nogal een belofte, maar besloot het te proberen. Je bent foodblogger of je bent het niet! Een heteluchtfriteuse is een soort gezondere versie van een frituurpan, waarin je niet met frituurvet bakt (want: vet en ongezond) maar met hete lucht. Dat betekent dat je bijvoorbeeld op een gezondere manier frietjes en bitterballen kunt bakken, maar zo’n heteluchtfriteuse kan nog veel meer. Ik testte de ActiFry van Tefal, en die heeft een ronddraaiende arm in de pan, als een soort ingebouwde roerlepel. Daardoor kun je risotto maken in deze heteluchtfriteuse, of bijvoorbeeld roerbakken. Dat laatste probeerde ik met een recept voor Oosters gemarineerde runderreepjes.

Het was voor mij de eerste keer dat ik werkte met een heteluchtfriteuse. Wat doet zo’n ding precies? Nou, de hete lucht gaat in een friteuse beter en gecontroleerder rond door de pan dan in een gewone oven. Ook is het een stuk sneller dan een ‘normale’ oven of frituurpan: een ActiFry hoeft niet voor te verwarmen, maar is direct klaar voor gebruik. Wat ik me vooral afvroeg: worden dingen nou echt krokant als je ze bakt met niets anders dan hete lucht? Welnu, dat worden ze. 

Ik liet mijn reepjes eerst een uur of twee marineren en roerbakte in die tijd de broccoli vast gaar in 8 minuutjes in de ActiFry (dat kan ook tegelijk met de reepjes, als je dat makkelijker vindt). Vervolgens deed ik de runderreepjes in de ‘pan’ van de ActiFry, stelde de tijd in op 6 minuten, drukte op start en ging vast tafel dekken. Je hoeft namelijk niet eens in de buurt te blijven om te roeren – dat doet dit apparaat vanzelf. En hij schakelt zichzelf ook weer uit, dus het eten laten aanbranden is ook verleden tijd. Fijn, want ik heb nogal de neiging om Instagram te checken tijdens het tafel dekken, en vervolgens minstens 20 minuten aan mijn telefoonscherm geplakt te zitten.

Sticky & crunchy runderreepjes met broccoli uit de ActiFry heteluchtfriteuse

Bereidingswijze runderreepjes

(voor 2 porties)

Maak de marinade. Meng de olie, oestersaus en sojasaus met het limoensap in een grote kom.

Pers de knoflook uit en snijd de (geschilde) gember in hele kleine stukjes.

Voeg knoflook, gember, 5 spice poeder, chili flakes toe aan de marinade. Roer door.

 

Snijd de biefstukken in dunne reepjes.

Laat de reepjes vlees minimaal 2 uur marineren in de koelkast.

 

Roerbak de broccoli 8 minuten in de Tefal ActiFry. Giet er een heel klein beetje olie over, en een klein scheutje sojasaus. Puur voor de smaak.

Roerbak vervolgens de biefstukreepjes 6 minuten in de ActiFry.

 

Serveer de broccoli met de biefstukreepjes. Garneer met cashewnoten en eventueel wat sesamzaadjes.

Is dit niet genoeg? Serveer er dan ook een portie noedels bij; ga uit van 75 – 100 gram noedels per persoon.

Enjoy!

Sticky & crunchy runderreepjes met broccoli uit de ActiFry heteluchtfriteuse

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties