logo
RECEPT

Stoofpotje met rundvlees en donker bier

Stoofpotje met rundvlees en donker bier | Hoofdgerecht vlees - Foodness
INGREDIËNTEN

Als dit geen comfort food is, dan weet ik het ook niet meer. Het geheime ingrediënten van een overheerlijk stoofpotje met suddervlees? Tijd. De truc is om deze runderlappen zo langzaam te laten garen dat ze vanzelf uit elkaar vallen. Dat duurt minstens vier uur, dus trek rustig de hele middag uit om dit gerecht zacht te laten pruttelen. Nog beter: begin een dag van tevoren en laat de stoofpot een nacht staan (niet op het vuur). Dan zijn de smaken de dag erop nog beter in elkaar getrokken.

De oplettende volger weet dat ik eigenlijk amper tot geen vlees eet. Wanneer ik een uitzondering maak is dat eigenlijk altijd met een speciale reden (een etentje, een speciale zondag, of omdat ik er héél veel zin in heb). Waar ik altijd op let, is dat ik ‘goed’ vlees gebruik. Supermarktvlees probeer ik al jaren links te laten liggen, maar ik kom eigenlijk nooit bij een slager. Online vlees bestellen is dan een uitkomst. Een online slager bezorgt gewoon tot aan je voordeur, en de kwaliteit is altijd goed. Ik bedoel: ze zitten erop.

Stoofpotje met rundvlees en donker bier | Hoofdgerecht vlees - Foodness

Weet je wat ook al een tijdje op mijn verlanglijstje staat, maar wat ik tot nu toe nog niet aangedurfd heb? Een hele brisket kopen en bereiden. Dat kan het beste op de BBQ – zo proefde ik ‘m voor het eerst bij een vriendin – maar ik weet dat het ook kan in mijn supersonische oven. Net als dit stoofpotje is het een bereiding van rundvlees waarbij je langzaam gaart, zodat zoveel mogelijk smaak en sappen behouden blijven. Stay tuned

Ingrediënten stoofpotje met rundvlees

(voor 4 personen als hoofdgerecht)

400 gram runderlappen
330 milliliter donker bier
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook
1 winterpeen, in stukjes
30 gram boter
Kruiden: 1 laurierblaadje, 3 kruidnagels, plus evt. een kaneelstokje
zout & peper

Ingrediënten stoofpotje met rundvlees

Smelt de boter in een pan met een dikke bodem – zoals een braadpan.

Bestrooi de runderlappen met zout en peper. Leg in de braadpan en schroei het vlees aan beide kanten dicht tot het bruin verkleurd is.

Voeg de fijn gesneden ui, knoflook en wortel toe aan de pan. Bak een minuut of vijf.

Voeg een het bier toe aan de braadpan. Zet het vuur laag en laat de pan minstens 4 uur sudderen met het deksel op de pan.

Check of je stoofpotje klaar is door het vlees uit elkaar te trekken met een vork. Het vlees is goed als het vanzelf uit elkaar valt.

Serveer met truffelaardappeltjes uit de oven (45 minuten roosteren in de oven op 180 graden Celsius) en wat roergebakken spinazie. Eet smakelijk!

Stoofpotje met rundvlees en donker bier | Hoofdgerecht vlees - Foodness

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties