logo
RECEPT

Stoofpotje met rundvlees en donker bier

Stoofpotje met rundvlees en donker bier | Hoofdgerecht vlees - Foodness
INGREDIËNTEN

Als dit geen comfort food is, dan weet ik het ook niet meer. Het geheime ingrediënten van een overheerlijk stoofpotje met suddervlees? Tijd. De truc is om deze runderlappen zo langzaam te laten garen dat ze vanzelf uit elkaar vallen. Dat duurt minstens vier uur, dus trek rustig de hele middag uit om dit gerecht zacht te laten pruttelen. Nog beter: begin een dag van tevoren en laat de stoofpot een nacht staan (niet op het vuur). Dan zijn de smaken de dag erop nog beter in elkaar getrokken.

De oplettende volger weet dat ik eigenlijk amper tot geen vlees eet. Wanneer ik een uitzondering maak is dat eigenlijk altijd met een speciale reden. In dit geval, in de crisistijd, zijn er veel leverancier en boeren die normaal leveren aan horeca (zoals restaurants) en die nu niet van hun spullen af komen. Zo ook deze runderlappen. Dan kun je ze beter ‘redden’ en goed gebruiken, toch? Je kunt o.a. een box bestellen met producten rechtstreeks van de boer via de samenwerking tussen Homemade chefs & Boerschappen. Deed ik ook, en ik werd er lekker creatief van in de keuken!

Stoofpotje met rundvlees en donker bier | Hoofdgerecht vlees - Foodness

Ingrediënten stoofpotje met rundvlees

(voor 4 personen als hoofdgerecht)

400 gram runderlappen
330 milliliter donker bier
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook
1 winterpeen, in stukjes
30 gram boter
Kruiden: 1 laurierblaadje, 3 kruidnagels, plus evt. een kaneelstokje
zout & peper

Ingrediënten stoofpotje met rundvlees

Smelt de boter in een pan met een dikke bodem – zoals een braadpan.

Bestrooi de runderlappen met zout en peper. Leg in de braadpan en schroei het vlees aan beide kanten dicht tot het bruin verkleurd is.

Voeg de fijn gesneden ui, knoflook en wortel toe aan de pan. Bak een minuut of vijf.

Voeg een het bier toe aan de braadpan. Zet het vuur laag en laat de pan minstens 4 uur sudderen met het deksel op de pan.

Check of je stoofpotje klaar is door het vlees uit elkaar te trekken met een vork. Het vlees is goed als het vanzelf uit elkaar valt.

Serveer met truffelaardappeltjes uit de oven (45 minuten roosteren in de oven op 180 graden Celsius) en wat roergebakken spinazie. Eet smakelijk!

Stoofpotje met rundvlees en donker bier | Hoofdgerecht vlees - Foodness

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties