logo
120814134825R116Image.jpg
INGREDIËNTEN

Kennen jullie die gesuikerde zure matten nog van toen je klein was? Ik rolde ze altijd op en stopte ze dan in één keer in mijn mond, en dan proberen een poker face op te zetten als mijn moeder vroeg of dat niet te zuur was. Die zure matten zitten natuurlijk bomvol suiker en allerlei additieven die nooit erg goed voor je kunnen zijn, dus wij hebben vandaag natuurlijke aardbeienmatjes, naar recept van Buona pappa. Zo kunnen de kinderen (en wij stiekem ook) alsnog genieten van zure matjes!

Was de aardbeien en laat ze uitlekken. Dep ze desnoods even droog met een stukje keukenpapier. Doe ze in de blender met de andere ingrediënten en blend tot een gladde puree.

 

Giet de aardbeienpuree op een met bakpapier beklede bakplaat. Verspreid de puree met de achterkant van een lepel, zodat hij overal even dik is. De puree moet het bakpapier wel bedekken, maar niet heel dik zijn.

 

Doe de aardbeienpuree ongeveer 3 uur in de oven, op 80 graden Celsius. Omdat de temperatuur zo laag is en de baktijd wat langer, ben je niet echt aan het bakken, maar dehydrateren. Als je een dehydrator hebt, kun je deze ook gebruiken. De puree is klaar als hij niet plakkerig aanvoelt als je erop drukt, maar wel een beetje als winegums. Na het afkoelen droogt de puree nog wat meer, dus laat hem niet te lang in de oven, anders breken de matjes als je ze oprolt.

 

Laat de puree afkoelen en snijd de plak in reepjes. Je kunt de reepjes zo bewaren, of ze leuk oprollen. Je kunt de matjes tot 10 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.

 

Eet smakelijk! 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties