logo
RECEPT

Sunday brunch cocktail: Bloody Mary

120715121151bloodyimage.jpg
INGREDIËNTEN
Ter garnering

Zondagen zijn voor… Sunday Brunch! Omdat ik net doe alsof ik nog steeds in New York zit (iets met heimwee enzo) en ze in De Grote Appel in grote getale aan zondagse brunches doen, probeer ik ook elke zondag een brunch in te plannen. Een element dat absoluut niet kan ontbreken bij zo’n weekendbrunch is een cocktail. Vraag me niet waarom, maar dat hoort er volgens de echte New Yorkse traditie gewoon bij. De meest klassieke cocktail voor de Sunday Brunch is de Bloody Mary, dus die ga je vandaag maken voor jóuw Sunday Brunch!

 

bloody mary, wodka, brunch, cocktail, zondag, recept

 

Pssst: Mocht je geen zin/tijd/puf hebben om zelf de keuken in te duiken, dan kun je ook heel erg lekker brunchen bij het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Daar perfectioneerde ik de receptuur van mijn persoonlijke Bloody Mary en shakete hem naar een hoger niveau, maar de happen werden voor me verzorgd. Enne, zo’n spectaculaire driegangenbrunch had ik zelf niet zo snel uit m’n mouw geschud. Petje af.

 

Goed, terug naar de Bloody Mary! Het basisrecept bestaat uit tomatensap en wodka. Kies een goede wodka, want dat maakt het verschil tussen een all-inclusive-resort Bloody Mary en een culinair verantwoorde Bloody Mary. Ik gebruikte Ketel One wodka. Daarna komen de smaakmakers, het leukste gedeelte. Onontbeerlijk zijn worcestershire sauce (dat je gewoon uitspreekt als ‘wester sauce’) en Tabasco. Wie van pittig houdt (ik!) gaat voor 3 druppels van elk. Zout, peper, limoen- of citroensap erbij, en je cocktail is klaar. Dit recept is voor een cocktail voor één persoon.

 

bloody mary, wodka, brunch, cocktail, zondag, recept

Mix het tomatensap en de wodka. De barman drukte ons op het hart om het tomatensap vooral niet te snel te schenken, om te voorkomen dat er bubbeltjes in komen. Daarom mag je ook eigenlijk niet te hard roeren of shaken met een Bloody Mary.

 

Voeg de smaakmakers toe: citroensap, zout en peper, worcester sauce, tabasco. Je kunt de hoeveelheden altijd naar smaak aanpassen. Ik houd van pittig, dus ik ga altijd voor meer worcester sauce en tabasco.

 

Roer de cocktail door hem voorzichtig en langzaam (je wilt dus geen luchtbubbels in het tomatensap!) over te gieten in een ander groot glas. Giet een aantal keer heen en weer, tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.

 

Doe 4 of 5 ijsblokjes in een hoog glas – officieel gebruik je een Collins glas – en giet de Bloody Mary erover. Serveer met de stengel selderij.

 

bloody mary, wodka, brunch, cocktail, zondag, recept

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties