logo
RECEPT

Super makkelijke kokoskoekjes met 2 ingrediënten

030215153101kokoskoekjesimage.jpg

Ingewikkelde recepten waarvoor je zes uur in de keuken moet staan zijn leuk als het kerstmis is en/of je verder toch niets te doen hebt, maar in het dagelijks leven ligt dat natuurlijk anders. Daarom was ik door het dolle toen ik op Buzzfeed iets las over kokoskoekjes waar je maar twee ingrediënten voor nodig hebt: gecondenseerde melk en geraspte kokos. Ik sloeg natuurlijk zelf aan het experimenteren met de hoeveelheden, probeerde nootjes, grof zeezout en stukjes chocola toe te voegen, maar de kale versie met maar twee ingrediënten bleef met stip mijn favoriet. 

 

Oh, mocht je je afvragen of gecondenseerde melk bijzonder gezond is, dan moet ik je teleurstellen. Het is in principe geconcentreerde melk met suiker. Maar goed, het is dus wel echt ontzéttend lekker. En dat mag heus wel, voor een keertje. Met dit recept maak je 12-14 koekjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

 

Roer de gecondenseerde melk en de kokos door elkaar. Als je het idee hebt dat het mengsel nog te vloeibaar is kun je extra kokos toevoegen. 

 

Schep het beslag met een theelepel op een met bakpapier beklede bakplaat. De blupjes mogen iets uitlopen (let op: leg ze dus niet te dicht naast elkaar), maar niet zo vloeibaar zijn dat ze alle kanten op lekken. Als ze te vloeibaar zijn moet je meer kokos aan het beslag toevoegen. 

 

Herhaal 10-12 keer. Probeer te zorgen dat de koekjes ongeveer even groot zijn, zodat ze tegelijk gaar zijn.

 

Strooi nog wat extra kokos over de koekjes.

 

Bak de koekjes 17-20 minuten in de oven op 180 graden Celsius.

 

De koekjes zijn klaar als ze licht beginnen te verkleuren. Laat even afkoelen (als dat lukt). Je kunt ze ongeveer een week bewaren in een koektrommel.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties