logo
RECEPT

Super simpele Baileys ‘chocomousse’ voor Moederdag – met maar 3 ingrediënten

Super simpele Baileys 'chocomousse' voor Moederdag - met maar 3 ingrediënten
INGREDIËNTEN

Een extra makkelijk Moederdagrecept, want je hebt maar drie ingrediënten nodig om dit dessert te maken! Wie veganistisch eet kan het beste kokosyoghurt gebruiken voor dit recept: dat is volledig plantaardig, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Griekse yoghurt. Ook qua smaak is kokosyoghurt lekker: het is heel romig, omdat er veel vetten in zitten. Een iets minder vette variant van deze chocomousse kun je maken met magere kwark, maar dan wordt je het wel iets zuurder. Omdat ik zelf niet altijd veganistisch eet maakte ik dit recept met Griekse yoghurt, omdat ik dat nog had staan.

Voor mamma. Voor moederdag. Met Baileys. Want: dat verdient mamma! Normaal drink ik Baileys meestal ‘gewoon zo’, met een paar blokjes ijs. Maar je kunt er ook hele lekkere cocktails mee maken of mee koken. De cocktail-variant van dit Baileys recept, maak je door een scheutje melk (ongeveer 50 milliliter) aan je glas Baileys (ongeveer 35 milliliter) met ijsblokjes toe te voegen. Giet er vervolgens nog een klein glas chocolademelk bij (ongeveer 100 milliliter), roer er wat geraspte chocolade door. Let’s cocktail!

Super simpele Baileys 'chocomousse' voor Moederdag - met maar 3 ingrediënten

Bereidingswijze Baileys chocolademousse

(voor 2 porties, of 4 mini porties)

Smelt de chocolade au bain marie, door een een glas of klein kommetje met de chocola in een grotere kom met heet water te zetten.

Roer de kwark los met de Baileys.

Laat de gesmolten chocola een klein beetje afkoelen tot kamertemperatuur, anders gaat je yoghurt schiften. Meng de nog net vloeibare chocola door het yoghurt-Baileys mengsel.

Schep de chocolademousse in kleine glaasjes. Zet in de koelkast om op te stijven.

Versier de Baileys chocolademousse met wat geraspte chocola.

Super simpele Baileys 'chocomousse' voor Moederdag - met maar 3 ingrediënten

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties