logo
RECEPT

Super simpele paprikasoep met 3 ingrediënten

Super simpele paprikasoep met 3 ingrediënten
INGREDIËNTEN

Lekker he, zo’n recept met maar drie ingrediënten? Soms heb je gewoon niet veel nodig om iets lekkers op tafel te zetten! Door de spelen met de hoeveelheid en kleur van je paprika’s bepaal je de uiteindelijke kleur van je paprikasoep. Ik gebruikte drie gele en één grote rode paprika en kreeg een donkeroranje soep. Alleen maar groene paprika’s geven een donkergroene soep met een wat meer hartige smaak, alleen maar rode paprika’s een knalrode soep met een zoetere smaak. Kies en combineer zelf tot je jouw ultieme combinatie gevonden hebt!

Tip: door de hoeveel kookvocht die je afgiet (of juist niet) bepaal je hoe dik je soep wordt. Ik houd van dikke soep en giet dus veel kookvocht af, maar als je liever een meer vloeibare soep houdt laat je juist meer kookvocht in de pan zitten voor je gaat pureren!

Paprikasoep

Ingrediënten paprikasoep

Voor 1 liter soep (3-4 porties)

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze paprikasoep

Maak de paprika’s schoon: was ze en verwijder de pitten en zaadlijsten.

Boen de zoete aardappel goed schoon en snijd eventuele gekke plekjes in de schil weg. Snijd in stukjes. (Ik laat de schil meestal gewoon zitten wanneer ik biologische zoete aardappelen gebruik: extra vezels!)

Doe de paprikastukken en de zoete aardappel in een pan met heet water. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.

Giet de helft van het water af en voeg het bouillonblokje toe.

Pureer de soep met een staafmixer. Laat nog 5-10 minuten pruttelen op laag vuur.

Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper, of een snufje paprikapoeder.

Garneer eventueel met pompoenpitten, fijn gestampte rode peperkorrels en verse peterselie.

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties