
INGREDIËNTEN
-
Doperwten 500 gram (uit de diepvries)
-
Griekse yoghurt 100 milliliter
-
Groentebouillon 1/2 liter
-
Munt 4 takjes (vers)
Holy móly, wat is het koud. Na een paar dagen vertoeven in Griekenland (28 graden Celsius) kon ik wel janken toen ik op Schiphol naar buiten stapte in mijn korte broek. Kleine misrekening. Wat doe je dan? Niet zeiken, maar erwtensoep maken. Met dit recept maak je 2-4 kommen soep.
Ontdooi de erwten uit de diepvries door en een halve liter kokend water en een bouillonblokje bij te doen. Zet de pan met de erwten op het vuur en kook een minuut of 3. Laat 5 minuten afkoelen.
Doe de inhoud van de pan inclusief de helft van de Griekse yoghurt en de helft van de munt in een blender. Zet aan en meng 1-2 minuten. Let op: Je hebt hier wel een blender voor nodig die met hete vloeistoffen om kan gaan! Mijn Solis Extreme Power Blender kan dat (want: stoomventiel in de deksel), maar als je geen stoomventiel in de deksel hebt zou ik het niet proberen. Gebruik in dat geval een staafmixer, of laat de soep eerst flink afkoelen en gooi 'm daarna pas in de blender.
Serveer de soep met de overige Griekse yoghurt en garneer met de rest van de munt. Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Doperwten 500 gram (uit de diepvries)
-
Griekse yoghurt 100 milliliter
-
Groentebouillon 1/2 liter
-
Munt 4 takjes (vers)

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties