Yes, nog meer zoetigheid! Zelf eet ik dit super snelle taartje ook regelmatig als ontbijt of als tussendoortje, maar ik ben dan ook een zoetekauw. In principe is het een dessert voor 2-3 personen. Extra fijn: Het taartje hoeft maar 5 minuutjes in de oven, dus het is echt zo gepiept! Zelf gebruikte ik de fruitmix (Fris & Fruitig Aarbei Rabarber) van het merk Bieze om de nectarine mee te bestrijken, maar je kunt natuurlijk ook gewone jam gebruiken.
Let op: Het duurt zo’n anderhalf uur om filodeeg te ontdooien! Begin dus op tijd, als je snel klaar wilt zijn.
Laat het filodeeg ontdooien. Let op: dat duurt zo’n anderhalf uur! Begin dus op tijd.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Leg de vier filodeegvellen op elkaar, waarbij je ze allemaal steeds iets draait en zorgt dat de hoeken niet op elkaar liggen, zodat je een mooie stervorm krijgt.
Duw de filodeegvellen in een springvorm (ik gebruikte een kleintje met een doorsnede van ongeveer 15 cm) of in een goed ingevette bakvorm. Filodeeg is soepeler dan het in eerste instantie lijkt, dus je kunt het best een beetje aanduwen en het zoveel mogelijk langs de rand van de bakvorm vouwen. Verkruimel de geitenkaas over de bodem.
Snijd de nectarine door midden om de pit eruit te halen, en snijd beide helften vervolgens in zo dun mogelijke partjes. Verdeel de partjes over de geitenkaas en bestrijk ze met de jam.
Bestrijk de stukjes filodeeg die nog uitsteken licht met olijfolie.
Bak het taartje 5 minuten in de oven op 180 graden Celsius, tot de puntjes van het filodeeg beginnen te verkleuren.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Nectarine 1 stuks
-
Geitenkaas 40 gram (zacht)
-
Jam 2 eetlepels
-
Olijfolie 2 eetlepels
-
Filodeeg 110 gram (half pak; 4 vellen)
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties