logo
RECEPT

Super spinaziesalade met gepocheerd ei

131213215059image.jpg
INGREDIËNTEN

Voordat je hard gaat sporten is het soms lekker om een lichte maaltijd te eten. Zoals deze super spinaziesalade. Schrikt het idee van een ei pocheren je af? Onzin! Binnenkort maken we een video waarin je ziet hoe je dat heel makkelijk doet. 

 

In dit recept zijn cannellini bonen uit blik gebruikt, maar het is natuurlijk beter om de bonen gedroogd te kopen, een nachtje te weken en dan te koken. De hoeveelheden zijn berekend op een lichte maaltijd of lunch voor 1 persoon.

Was de spinazie. Laat de cannellini bonen uitlekken.

 

Pocheer het ei: maak een buideltje van een ingevet velletje plastic folie dat je in een kopje duwt, breek daar het ei in en draai goed dicht. Hang het buideltje 2-3 minuten in kokend water of tot het eiwit gestold is. Pel het folie eraf en voila: een perfect gepocheerd ei! Leg het gepocheerde ei voorzichtig bovenop de toren, als kers op de taart.

 

Schik de spinazie op een bord. Verdeel de cannellini bonen over de spinazie, evenals de amandelen. Leg tot slot het gepocheerde ei op de salade, zodat de dooier net iets uitloopt. Een snufje peper en zout erover, en je hebt geen dressing meer nodig dankzij de dooier.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties