logo
240415111224R223Image.jpg
INGREDIËNTEN

Een doorsnee recept kan iedereen wel bedenken. Een avg'tje, bestaande uit aardappels, groente en vlees is niet zo heel moeilijk om samen te stellen. Een curry is een ander verhaal, maar toch hoeft dit ook niet altijd heel lastig te zijn. Curry’s kunnen op vele manieren worden bereid, dus vandaag maken wij deze overheerlijke curry met linzen.

 

Dit briljante recept van Foodess – verwar het vooral niet met Foodness – zorgt voor een ware smaaksensatie! Dit gerecht is voor 6 personen.

Spoel je linzen af en breng aan de kook in een ruime hoeveelheid water. Zodra het kookt zet je het vuur zacht, zodat het zachtjes borrelt. Kook zonder deksel op de pan tot ze zacht zijn. Dat duurt ongeveer 30-45 minuten, de kooktijd is afhankelijk van de versheid van de linzen die je gebruikt. Zet apart. Tip: je kunt ook linzen uit blik gebruiken, dan hoef je ze alleen maar op te warmen.

 

Verhit in de tussentijd je kokosolie op middelhoog vuur en bak daarin je uien tot ze zacht en bruin zijn, ongeveer 15 minuten.

 

Doe de knoflook en gember bij de uien en bak mee voor 1 minuut. Doe vervolgens het mosterdzaad, de kurkuma en cayenne erbij. Pas op: het mosterdzaad gaat poffen!

 

Roer tot slot de kokosmelk en de tomaten erdoor en laat zachtjes koken.

 

Mocht je de geraspte kokos gebruiken, dan is het lekker om die te roosteren. Verwarm je de oven voor op 180 graden Celsius en bak je het kokosrasp tot het lichtbruin kleurt. Je kunt de kokosrasp ook bakken in een droge koekenpan; het duurt een paar minuten en je ziet de kokos verkleuren waar je bij staat. Roer af en toe om tot alle kokos licht verkleurd is.

 

Giet het resterende water van de linzen af en doe ze vervolgens bij de kokossaus. Roer de curry goed door en breng op smaak met zout en peper. Laat nog 10 minuten zachtjes doorkoken en roer vervolgens de koriander erdoor.

 

Serveer met de kokosrasp en een beetje koriander on top. Serveer er indien gewenst (zilvervlies)rijst bij. Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties