logo
040414122641mangotaartimage.jpg
INGREDIËNTEN

Eind februari deelde ik deze taart uit aan mijn collega's op kantoor. Hij is minder zoet dan de gemiddelde slagroomtaart, maar zelfs de mannen op kantoor vonden het zo lekker dat ik tweede porties moest uitdelen. Met deze hoeveelheden maak je een gemiddelde taart (ongeveer 12 porties). Ik maakte dit recept met twee taartjes in kleine eenpersoons-springvormen, die ik vervolgens in vieren of zessen sneed.

 

Amandelmeel bestaat in feite gewoon uit fijngemalen amandelen. Je kunt dus ook 75 gram amandelen zelf fijn malen om 75 gram amandelmeel te krijgen. De kokosolie is essentieel in de vulling van deze taart, omdat die ervoor zorgt dat de boel stijf wordt in de koelkast. Laat die dus niet weg! Het geheel blijft een beetje zacht, dus verwacht geen cheesecake. De vulling heeft eerder de consistentie van opgesteven hangop.

Ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes. Laat de dadels en de cashewnoten ongeveer 10 minuten weken in 50 ml water. Pureer de dadels en cashewnoten daarna samen met het water met een staafmixer of in een keukenmachine. 

 

Voeg aan de puree van dadels en cashewnoten het amandelmeel toe. Als je met een keukenmachine werkt kun je het er gewoon bijgooien. Doorroeren werkt ook prima. Meng goed. Als het beslag te droog is kun je er wat extra (geweekte) dadels aan toevoegen, als het te nat is voeg je wat extra amandelmeel toe.

 

Vet je springvorm in (een van 20-24 centimeter doorsnede, of twee kleintjes zoals ik deed) of bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel het ’beslag’ voor de korst van de taart over de bodem en de zijkanten. Druk goed aan.

 

Nu gaan we de vulling maken. Maak de mango schoon en doe het vruchtvlees in een blender, keukenmachine of kom voor de staafmixer. Een blender werkt het makkelijkst om deze mangopuree te maken. Snijd de vanilleboon in de lengte doormidden en schraap de merg eruit. Voeg toe aan de mango. Voeg ook 60 gram van het kokosschaafsel, kokosolie en een snuf zout toe. Giet er 125 milliliter water bij en eventueel naar smaak nog een zoetstof, zoals bijvoorbeeld wat stevia of ahornsiroop. Omdat mango van zichzelf al aardig zoet is dit niet per se nodig!

 

Zet de blender, keukenmachine of staafmixer aan en mix tot je een gladde mangopuree hebt. Giet de vulling in de taartvorm. Bestrooi met de overige 15 gram kokosschaafsel.

 

Zet de taartvorm minimaal een nacht in de koelkast, zodat de vulling kan opstijven. Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties