logo
RECEPT

Supergezonde snack: rolletjes gevuld met avocado, kip en mango

280714123055R111Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de saus

We gebruiken voor deze rolletjes de groente daikon (ook wel Japanse radijs genoemd). Deze grote zus van de kleine radijs zoals wij ‘m kennen is verkrijgbaar bij de meeste toko’s en Japanse speciaalzaken. Mocht je écht geen daikon kunnen vinden dan is rauwe courgette of komkommer ook een optie, hoewel de zaadlijsten van die vruchten wel een zwakke plek vormen in je rolletjes. Niet ideaal, dus.

Deze rolletjes van Every Last Bite kunnen best worden geserveerd als voorgerecht en bijgerecht, maar je kunt ze natuurlijk ook als tussendoortje serveren op verjaardagen. Laat dat bakje nootjes achterwege en maak deze heerlijke rolletjes, je visite zal verrast zijn! Hoeveel rolletjes je hiermee kunt maken, kunnen we niet precies zeggen. Dit hangt af van de grootte van de daikon die je gebruikt en de dikte en lengte van de plakken. Als je een lange daikon hebt, kun je 2 rolletjes maken van 1 plak.

Als je vegetarisch bent, hoef je alleen de kip weg te laten voor een vegetarische en veganistische snack.

Bereidingswijze supergezonde snack

Was de daikon en verwijder zo veel mogelijk zand. Schil vervolgens de daikon met een dunschiller.

Schaaf in de lengte plakken van de daikon door een kaasschaaf te gebruiken. Druk niet te hard, dan krijg je te dikke plakken. Het kan wel zijn dat je in het midden iets harder moet drukken omdat het vruchtvlees daar vaak iets harder is.

Kook of stoom de kipfilet in/boven een laagje water tot die gaar is en versnipper het. Dit doe je door het in kleine plukjes uit elkaar te trekken. Bakken mag ook, maar het is belangrijk dat de stukjes kip lang en smal worden, zoals lucifers. Besprenkel de gare kip met het limoensap.

Hak de cashewnoten fijn en snijd de mango, avocado en komkommer in dunne reepjes.

Leg een plak radijs uit en leg daar een paar reepjes van de avocado, komkommer en mango op. Leg daar vervolgens een paar stukjes kip bij en strooi wat koriander bovenop. Rol vervolgens op en druk goed aan. De rolletjes moeten strak worden ingerold. Doe dit tot de ingrediënten op zijn.

Maak ten slotte de saus door alle ingrediënten die voor de saus bestemd zijn in de blender te doen. Pulseer tot alle ingrediënten goed gemend zijn en je een mooie homogene saus hebt. Als de saus nog te dik is, kun je meer sinaasappelsap toevoegen.

Serveer de saus bij de rolletjes of giet het over de rolletjes heen voor je ze serveert.

Eet smakelijk!


Pssst – heb je het Youtube kanaal van Foodness oprichter Claartje al gezien? Subscribe hier (gratissss)!

Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties