logo
RECEPT

Supermaaltje: gebakken rijst met tempeh en snijbonen

150414150904tahoeimage.jpg
INGREDIËNTEN

Temp… Eh, wat? Tempeh, wat je uitspreekt als 'tempéé'. Dat is een soort koek gemaakt van sojabonen, die je in de sectie met vleesvervangers vindt. Je koopt het meestal in blokken, waar je vervolgens plakjes of blokjes van kunt snijden. Ik ben dol op tempeh omdat het zo lekker zo stevig is, wat betekent dat je er veel kanten mee op kunt. Zo kun je het in een verkruimelde staat ook goed gebruiken als een soort gehakt, en er bijvoorbeeld hamburgers van maken! Wel is het belangrijk om er altijd veel specerijen en kruiden aan toe te voegen, want van zichzelf is tempeh niet heel spannend. 

Dit recept is voor een maaltijd voor een persoon.

Was de snijbonen, snijd het topje eraf en snijd ze in stukken. Doe de snijbonen samen met de rijst in een pan kokend water, en laat 10 minuten doorkoken. Giet af en laat uitstomen zonder het deksel op de pan of, nog beter, laat uitlekken in een fijne zeef.

 

Snijd de tempeh in plakken of reepjes. Verhit een eetlepel olijfolie of kokosolie in een koekenpan, en bak de tempeh in 5-10 minuten bruin en knapperig. Blus af met de sojasaus.

 

Verhit een eetlepel olijfolie of kokosolie in een koekenpan of wok en bak de snijbonen en rijst aan. Voeg het ei toe en roer goed door. Blijf roerbakken het ei niet meer vloeibaar is. Breng indien gewenst op smaak met zout en peper, maar bedenk dat de tempeh die je er straks bij eet ook al zout is door de sojasaus.

 

Rooster de sesamzaadjes in een paar minuten bruin in een droge koekenpan. Pas op dat ze niet verbranden: het gaat altijd ineens heel snel!

 

Verdeel de gebakken rijst met snijbonen over twee borden. Schik de krokant gebakken tempeh erover en garneer met de sesamzaadjes. Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties