logo
RECEPT

Sweet chilli-kokos stir fry met kip en snijbonen

Sweet chilli-kokos stir fry met kip en snijbonen
INGREDIËNTEN
Voor de saus

Een roerbakseltje is mijn favoriete manier om een groente die ik niet zo vaak eet uit te proberen en toch een eetbaar resultaat te krijgen. Zoals de snijbonen die ik voor deze stir fry gebruikte. Ik weet niet waarom, maar ik eet vrij zelden snijbonen. Om de een of andere reden grijp ik eerder naar sperziebonen. Onzin natuurlijk, want hoe gevarieerder je eet, hoe gezonder! En hoe leuker 🙂

Ook het maken van sauzen voor roerbakschotels is makkelijker dan je denkt. Met kokosmelk, sojasaus en wat kruiden kom je al een heel eind. Succes!

Sweet chilli-kokos stir fry met kip en snijbonen

Bereidingswijze stir fry

(Voor 4 personen als hoofdgerecht)

Meng alle ingrediënten voor de sweet chilli-kokossaus. Zet apart.

Maak de snijbonen schoon en snijd ze in stukken van ongeveer 2 centimeter. Was ook de lenteuitjes en snijd die in ringetjes.

Snijd de kipdijfilet in blokjes. Als je van zachte snijbonen houdt kun je ze het beste van tevoren vast kort koken: Gesneden bonen garen sneller dus daarvoor hoef je maar 5 minuutjes kooktijd te rekenen, wanneer je hele bonen gebruikt kook je ze ongeveer 8 minuten. Voor beetgare snijbonen hoef je geen extra kooktijd te rekenen, die roerbak je gaar.

Verhit een schepje kokosolie of olijfolie in een wok en laat goed heet worden.

Roerbak eerst de kip een minuutje. Voeg de snijbonen en lenteui toe en roerbak nog 3 minuten. Strooi een eetlepel bloem of maizena in de koekenpan over de kip en bak 1 minuutje – dit zorgt ervoor dat je saus zometeen iets dikker wordt.

Voeg de sweet chilli-kokossaus toe en laat nog 5 minuten pruttelen.

Serveer met 75 gram zilvervliesrijst per persoon en garneer met de cashewnoten en verse koriander.

Eet smakelijk!

Sweet chilli-kokos stir fry met kip en snijbonen

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties