logo
RECEPT

Taart van pannenkoeken met tonijn en courgette

250714143722pannenkoekimage.jpg
INGREDIËNTEN

Voor pannenkoeken kun je altijd wakker maken. Of het nu de traditionele zoete variant betreft, of een originelere hartige variant, zoals deze tonijn-groentetaart. Het lekkerste is om zelf (spelt)pannenkoeken te bakken en die te gebruiken om een stapeltaart van te bouwen. Maar goed, ik ben ook niet heilig, en vandaag gebruikte ik kant en klare pannenkoeken van JAN de pannenkoekenman. Jep, vol zout en conserveringsmiddelen, maar wel voor een keer heel makkelijk. Niet verder vertellen, oké?

 

Deze taart is goed als hoofdgerecht voor twee personen.

Snijd de courgette in plakjes van ongeveer 0,5 centimeter. Bak de plakjes in twee delen, of gebruik twee koekenpannen. Bak de plakjes courgette gaar in een scheutje olijfolie in een minuut of 10. 

 

Meng terwijl de courgette bakt de tonijn (giet ’m eerst ff af!) met de helft van de Hüttenkäse. Breng op smaak met zout en peper.

 

Begin met stapelen:

1. Leg de eerste pannenkoek op een bord en schik de helft van de courgetteplakjes erop.

2. Leg pannenkoek nummer twee erop. Bedek die met het mengsel van tonijn en Hüttenkäse. 

3. Leg pannenkoek nummer drie erop. Verdeel hier de overige Hüttenkäse over en de in dunne plakjes gesneden avocado. Bestrooi met zout en peper. 

4. Leg pannenkoek nummer vier erop. Opnieuw een laagje met courgette; verdeel de plakjes zo gelijk mogelijk.

5. Maak het af met pannenkoek nummer vijf, waarover je de in tweeën gesneden cherrytomaatjes verdeelt. Maak het eventueel nog wat speelser met een dotje Hüttenkäse en een paar overgebleven plakjes courgette.

 

Serveer en eet direct.

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties