logo
RECEPT

Taart van sushi met quinoa

010514121931sushiimage.jpg
INGREDIËNTEN

Wie Foodness volgt op Facebook zag vorige week een foto voorbij komen van een heuse sushiTAART. Soms stuit ik ergens op het internet op een foto en raak ik direct geïnspireerd. In mijn hoofd gaan er dan meteen allemaal radartjes draaien: kan ik dit ook maken? Waar kan ik de ingrediënten vinden? Wat zou ik aanpassen? Het sprookje van de sushitaart begon met onderstaande foto. Er was eens…

Correctie: er wáren eens: gerookte zalm, nori vellen (het zeewier dat ook om rolletjes sushi zit, en te koop is bij de toko), avocado en sushirijst. Ze vonden elkaar en ontdekten dat ze elkaar heel goed aanvulden. Zelf vond ik het leuk om sushi met quinoa te maken – is weer eens iets anders – en het was ook wel praktisch omdat ik geen sushirijst had staan. Daardoor wordt de taart wel iets minder stevig, aangezien quinoa minder plakkerig is dan sushirijst. Kies zelf waar je het liefste mee werkt! Mijn versie vind je helemaal onderaan het recept.

En ze leefden nog lang en gelukkig, Claartje en haar sushitaart…

Bereidingswijze sushitaart

Spoel de quinoa even af in een zeef en kook het gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de quinoa af en laat afkoelen.

Maak een dressing van de rijstazijn, honing en een flinke snuf zout. Meng de dressing door de quinoa.

Snijd de komkommer in dunne plakjes, evenals de avocado. Snijd of scheur de zalm in kleine stukjes.

Begin je taart met een bodem van een dubbele laag nori, die je met een klein beetje water aan elkaar plakt. Ik knipte een rondje van alle vier de nori vellen, zodat je echt een mooie ronde taart krijgt.

Stapel de helft van de quinoa op de onderste nori vellen, en boetseer of kneed met je handen tot je een stevige ronde plaat hebt. Bedek die met de helft van de komkommer en avocadoplakjes. Daarbovenop leg je de helft van de zalm, in kleine stukjes of plukjes.

Ga verder met de tweede helft van je taart, door de twee overige nori vellen op de zalm te leggen, met daarbovenop weer een laag met de overige quinoa die je goed aandrukt. Daarover verdeel je de laatste komkommer en avocado, en je maakt het af met de laatste helft van de zalm.

Strooi er ter garnering wat sesamzaadjes over. Voilá!

sushi taart quinoa zalm

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties