logo
181113132233Recept43image.JPG
INGREDIËNTEN

Dit taartje bevat niets anders dan dadels, walnoten, honing, kokosolie en fruit. Gezond en oh zo heerlijk! Zorg dat je goed plakkerige dadels gebruikt en geen hele droge, want die zijn minder plakkering; dan krijg je een korrelig deeg. Ook heb je zes papieren cupcakevormpjes nodig. De hoeveelheden in dit recept zijn voldoende voor zes kleine taartjes.

Heb je een foodprocessor? Dan is het makkelijk. Je gooit gewoon alle ingrediënten (op het fruit na) in de processor en mengt tot je een hele grove pasta hebt. Je kunt dit ook doen met een staafmixer. Voeg in dat geval een klein scheutje water toe, anders loopt de staafmixer vast. Heb je geen foodprocessor of staafmixer? Dan is de uitdaging groter – maar wij dede het ook zonder! 

 

Haal de pitten uit de dadels, snijd ze in kleine stukjes en laat ze ongeveer 10 minuten weken in ongeveer 50 ml water. 

 

Doe het mengsel in een keukenmachine of pureer met een staafmixer. Je moet een dadelpuree krijgen met de consistentie van appelstroop of dikke jam. 

 

Hak de walnoten zo fijn mogelijk, tot je een soort grof gruis hebt. Meng de walnoten en de dadelpuree. Voeg de honing en de kokosolie toe en prak verder, tot je een klonterige substantie hebt. 

 

Druk het dadel-walnotenmengsel aan in de vormpjes. Schroom niet om daarbij wat kracht te gebruiken om de boel uit te smeren en aan te duwen. 

 

Zet de vormpjes minimaal een uur in de koelkast om de kokosolie op te laten stijven, zodat de taartjes hun vorm beter behouden.

 

Vul de taartvormpjes met vers fruit en serveer. Als de taartbodem toch nog brokkelig laat je ze lekker in hun papieren vormpje zitten.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties