logo
090514151726mangotaartimage.jpg
INGREDIËNTEN

Dit prachtige taartje van zijdetofu en mango heeft een bodem van walnoot, amandel en kokosolie. Het recept is expres voor een klein taartje: precies genoeg voor 2-4 personen als nagerecht. Ik gebruikte een kleine springvorm (met een diameter van zo'n 12 centimeter).

 

Om de taart stijf te krijgen gebruik je agar agar, een bindmiddel dat lijkt op gelatine maar volledig plantaardig is (dus vegetarisch en veganistisch). Gelatine is dat niet, want dat wordt gemaakt met behulp van collageen uit botten en kraakbeen van dieren. Agar agar wordt gemaakt van een soort wier dat groeit in landen als Japan en Sri Lanka. Overigens bestaat agar ook als E-nummer, hoewel het een natuurlijk product is. Er wordt vaak gedacht dat E-nummers allemaal synthetische smaakversterkers zijn, maar dat is dus niet waar!

Maak de mango schoon: snijd de schil eraf en snijd het vruchtvlees in plakken af tot je alleen de pit overhoudt. Je hebt maar de helft van het vruchtvlees nodig voor deze taart.. 

 

Meng de mango en de tofu in een blender of met een staafmixer. Pulseer tot je een dikke puree hebt. 

 

Meng de agar agar met een eetlepel kokend water in een kopje, zodat het oplost. Voeg het agar agar mengsel toe aan het mango-tofu mengsel. Roer goed door.

 

Vermaal in een keukenmachine de walnoten en het amandelmeel, of hak de noten met de hand tot een fijn kruim en meng het met het meel. Voeg de pindakaas en kokosolie toe en meng of prak met een vork tot je een grof en plakkerig mengsel hebt, wat de bodem van de taart wordt.

 

Vet een kleine eenpersoons springvorm in en druk het mengsel voor de bodem tegen de onderkant. Druk goed aan. Verdeel het mango-tofumengsel erover. Laat de taart zeker twee uur ‚stollen’ – dit kan door de agar agar gewoon op kamertemperatuur, maar mag ook in de koelkast.

 

Garneer het taartje met wat cacaopoeder, zoals ik deed voor deze foto. Beleggen met wat plakjes mango is ook een goed idee, dat ziet er lekker fruitig uit!

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties