logo
RECEPT

Tandoori-kippenbout met zoete aardappel en mango-salsa

220315104500marleyimage.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de marinade
Voor de salsa

Hoewel ik niet zoveel vlees eet maak ik voor gevogelte graag een uitzondering. Zeker als het tot in je keuken bezorgd wordt, zodat je zelf niet eens langs de poelier hoeft om een beetje leuk kippetje te scoren. Dat doet Marley Spoon namelijk voor je, als je een recept besteld. Ik heb deze kip tandoori gemaakt toen mijn ouders en zusje kwamen eten, en ik geen tijd had om uitgebreid boodschappen te doen én te koken. Dan is Marley Spoon dus een ideale middenweg: je kunt wel lekker zelf koken maar hoeft niet na te denken over recepturen of langs drie verschillende toko’s en groenteboeren voor je kruidenmixen.

 

Er zijn wel meer aanbieders die ingrediënten en recepten tot je voordeur bezorgen, maar ik vind Marley Spoon persoonlijk een van de meest symphatieke. Het is vrijblijvend, want je kunt gewoon op de site kijken wat voor verschillende weekrecepten er zijn en dan zelf bepalen welke je zou willen ontvangen – en hoeveel porties je wilt ontvangen. Geen verplichtingen dus, en je zit niet vast aan een recept met braadworst ‘omdat dat toevallig in je box zat’, terwijl je een schurfthekel hebt aan braadworst. Om maar iets te noemen. Goed, kip tandoori dus. Dit recept is voor 4 personen.

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

 

Maak de marinade: vermeng de ketjap met het tandoori poeder en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

 

Smeer de kippenbouten in met de marinade. Leg ze in een hele grote ovenschaal (de groenten moeten er straks bij!) en bak ze iin ongeveer 30 minuten gaar in de oven.

 

Snijd de zoete aardappel in wedges of plakjes. Je hoeft ze niet te schillen! Bestrooi met een snufje zout.

 

Doe de zoete aardappel en stukjes paprika bij de kip in de ovenschaal. Schep lekker om, zodat de groenten ook bedekt worden met marinade. Bak samen met de kip nog 20 minuten in de oven. Schep halverwege even om. (Voor de duidelijkheid: de kip staat dus 10 minuten ‘alleen’ in de oven, en daarna bak je de kip en groenten nog 20 minuten samen.)

 

 

Maak in de tussentijd de salsa.

 

Snijd de mango in blokjes van ongeveer 0,5 centimeter.

 

Schil de gember en snijd in stukjes.

 

Was de chilipeper, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijst en pitjes. Snijd in stukjes.

 

Pureer de koriander, gember en chilipeper met een staafmixer tot een groene salsa, samen met 4 el olijfolie. Voeg een snufje zout toe en roer door de mangostukjes.

 

 

Als de kip 30 minuten heeft gebakken verhoog je de oventemperatuur naar 200 graden en zet je ‘m op grillstand, voor een knapperig korstje op je kippetje.

 

Haal de kip uit de oven. Serveer met de zoete aardappel en paprika, plus de mangosalsa. Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties