logo
RECEPT

Tartaar van rauwe zalm met mango

200814172047tartaarimage.jpg
INGREDIËNTEN

Op vakantie in Frankrijk at ik ergens in een restaurantje aan zee een bord vol tartaar van zalm waar ook mango doorheen zat. Ook al was ik op vakantie, ik pakte direct mijn digitale notitieboekje erbij (lang leve de notitie app op de iPhone) en brainstormde met mezelf over een Foodness-proof versie van dit gerecht. 

 

Met dit recept maak je twee porties, en het zijn lunchgerechten of flinke voorgerechten. Zorg dat je zalm zo vers mogelijk is. Haal hem dus het liefst bij de visboer, omdat die je precies kan vertellen hoe vers je visje is!

Maak de mango schoon en snijd hem in kleine blokjes. Hoe je dat? Dat doe ik in onderstaande video gewoon even voor!

 

 

Snijd de zalm in blokjes die net zo groot zijn als de mango blokjes. Idealiter hebben de blokjes een doorsnede van zo’n 3 of 4 millimeter.

 

Snijd het lente uitje in kleine ringetjes. Roer het door de crème fraiche en breng op smaak met een flinke snuf peper en zout. 

Roer de mango en zalm door de crème fraiche. Gebruik een serveerring om mooie torentjes van de tartaar te maken en druk goed aan. Verwijder de serveerring en garneer eventueel met een sprietje bieslook, een blaadje sla of een paar blokjes tomaat. Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties