logo
RECEPT

Teff ontbijtje met chiazaad en amandelmelk

251114102311teffimage.jpg
INGREDIËNTEN

Onlangs kreeg ik te horen dat mijn collega-bloggers van A Twist Of Lime dat ze vonden dat mijn e-book (bestel 'm hier!) wel heel veel chiazaad bevatte. Het woord ’chiazaadlozing’ viel zelfs, haha! What can I say, ik ben gewoon dol op dit superzaadje, dat barst van de gezonde vetten. Ook in dit Teff ontbijtje gooi ik een schep chiazaden, maar als je vandaag even geen zin hebt in een chiazaadlozing (zeker nu je bij net als ik steeds aan het woord chiazaadlozing denkt bij het zien van de zaadjes) kun je ze ook prima weglaten. 

 

Je kunt de amandelmelk natuurlijk ook prima vervangen door gewone melk, rijstmelk of bijvoorbeeld geitenmelk (dan is het recept notenvrij). Dit recept is voor één persoon.

 

Mocht je nog nooit gehoord hebben van teff, dan is het wellicht goed om te weten dat het een glutenvrije grassoort is, die bestaat uit hele kleine korrels. Ter illustratie: in één graankorrel passen wel 150 teffkorrels. Voor dit ontbijt gebruikte ik het Teffontbijt van Zonnatura, dat naast teffvlokken ook maisgrijs, boekweitmeel en rijst bevat. Het makkelijke aan deze mix is dat je het eigenlijk op dezelfde manier kunt gebruiken en bereiden als havermout. Je kunt ook pure teffvlokken gebruiken, die zijn te krijgen bij o.a. EkoPlaza en de natuurwinkel.

Verwarm de amandelmelk in een steelpannetje of in de magnetron. Het hoeft niet te koken.

 

Meng de 5 a 6 eetlepels teff ontbijt met de warme melk, en roer het chiazaad erdoor.

 

Verdeel het fruit erover en garneer met de kokossnippers (of kokosschaafsel).

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties